60 minuta do Zagreba: Pogledajte radove na dionici brze ceste od Zagreba do Bjelovara, dijelu buduće trase do Virovitice

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2016. u 15:33
Grad Virovitica

Dionica brze ceste od Vrbovca do Virovitice, predstavljat će poticaj za novi gospodarski razvoj i puno bržu poveznicu ovog dijela Hrvatske s metropolom.

Iako je ovih dana „pržilo i nebo i zemlja“, iako je na asfaltu živa u termometru bila bliže pedesetici nego dvadesetici, građevinski strojevi na dionici brze ceste od Zagreba do Bjelovara nisu stajali. Posjetili smo navedenu cestu koja će u budućnosti spojiti Zagreb s Bjelovarom, a potom i s Viroviticom, pa ćemo do glavnog grada Hrvatske stizati za 60 minuta. Tada ovaj dio Hrvatske neće više biti „slijepo crijevo“. Dionica brze ceste od Vrbovca do Virovitice, predstavljat će poticaj za novi gospodarski razvoj i puno bržu poveznicu ovog dijela Hrvatske s metropolom.

Porazgovarali smo i s radnicima na trasi koji su nam rekli da se na navedenoj dionici intenzivno radi u posljednjih nekoliko mjeseci. Naime trenutno se odvijaju radovi na dionici od Bjelovara do Farkaševca od čega je veći dio dionice već prekriveno asfaltnim slojem, a objavljen je i natječaj za novelaciju idejne i glavne projektne dokumentacije i ishođenje lokacijske i građevinske dozvole za dionicu Farkaševac – Bjelovar u dužini 17 kilometara.
Do kraja srpnja bit će raspisan i natječaj za izradu studije izvodljivosti i idejnog rješenja za lokacijsku dozvolu od Bjelovara do Virovitice i Graničnog prijelaza Terezinog Polja te će se nakon izrade studije i idejnog rješenja pristupiti izradi glavnog projekta koji je osnova za ishođenje građevinske dozvole te u konačnici pronalasku izvora financiranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close