5 mogućih scenarija za rješenje krize Vlade

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2017. u 08:23
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Nakon odluke predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o razrješenju dužnosti trojice Mostovih ministara

Nakon odluke predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, o razrješenju dužnosti trojice Mostovih ministara, Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, pet je mogućih scenarija, koje donosi Večernji list,  za rasplet dramatične političke situacije u zemlji:

1.  Manjinska Vlada: HDZ i partneri koji nisu u Vladi  Ako premijer Plenković uspije sastaviti novu većinu, to bi moglo rezultirati manjinskom Vladom, dakle HDZ-ovom Vladom koja bi imala podršku partnera u Saboru, ali koji nisu članovi Vlade.     

2. Preslagivanje: Nova većina i novi koalicijski partneri  Jedan je scenarij i preslagivanje većine u Saboru, što bi značilo novu parlamentarnu većinu i nove koalicijske partnere HDZ-u s kojim bi formirali Vladu. Uoči lokalnih izbora to je teško očekivati.     

3.  Izvanredni izbori: HDZ-u zadnja opcija Premijer Plenković dobio je potporu Predsjedništva HDZ-a i za eventualne izvanredne parlamentarne izbore. To je vrhu HDZ-a predstavljeno kao zadnja opcija, ali izbori su prilično izgledni.     

4.  Vlada SDP-a i Mosta: Za to nema ni volje ni ruku Iako su se jučer čule i ideje o Vladi Mosta i SDP-a, u oporbenim redovima za to nema dovoljno ruku. Također, iz vrha Mosta doznaje se da im ta opcija ne pada na pamet.     

5.  Kako će se kriza vlasti odraziti na lokalne izbore Kriza vlasti uoči lokalnih izbora mogla bi imati veliki utjecaj na ishod tih izbora. Pitanje je može li HDZ kapitalizirati Plenkovićev raskid suradnje s Mostom, ili će Most profitirati na ustrajnosti.   

Komentari (10)
Pogledajte sve


samo jedan scenario spašava Vladu i državu, režiser i nekoliko glumaca moraju pod hitno završiti u zatvoru, napravili su tako lošu negledljivu predstavu i moraju odgovarati ili dokazati svoju nevinost

Baš me zanima da li će Bandić ući u novu vladu.

Bandić jedva govori u zadnje vrijeme jer zna da mu je Remetinac sve bliže.

Ako Plenković prihvati Bandića onda će potvrditi da se HDZ nije promijenio i da mu je glavna uloga čuvanje prošlih, sadašnjih i budućih kriminalaca (oni koji su potkupljivi).

Nadam se da će napokon Plenković reći DOSTA Bandiću i ostalim lopinama.

Ako ne, onda znamo što je Plenković i novi “HDZ”.

Onda MOSTOVCI ne pucaju na Todorića u prazno.

samo jedan scenario spašava Vladu i državu, režiser i nekoliko glumaca moraju pod hitno završiti u zatvoru, napravili su tako lošu negledljivu predstavu i moraju odgovarati ili dokazati svoju nevinost


HNS naginje prema plenkoviću, popljuvao je žestoko ponašanje mostovca orepića kao neodgovorno i opasno

Sad su svi nanjušili krv i optužuju Most za trenutno stanje. Ovo je pravi trenutak da se napokon riješimo tih seoskih tuduma jednom zauvijek.

HNS-u nije lako. Sami ne znače ništa. Ako se sada priklone HDZ-u, teško će ih više ikada SDP prihvatiti. HNS zato sada podržava Vladu, ali ne želi ništa potpisati (drži otstupnicu prema SDP-u). Imamo u poduzeću (državno poduzeće) HNSovog direktora kojeg nitko ne dira iako mu je istekao mandat, nema baš nikakve reference za vođenje tog poduzeća a krase ga i mnogobrojni “repovi”, tako da……..

New Report

Close