3 milijuna kuna za akvakulturu iz EFR programa

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2016. u 11:14
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi dodijeljenih sredstava iz EFR programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 2.1. „Proizvodne investicije u akvakulturi“ u iznosu od 3.009.604,19 HRK.

Korisniku Obrt Cvijetko Matković, školjkarstvo "MUŠULA", iz Stupa, isplaćeno je 280.418,19 HRK za kupnjule specijaliziranog vozila za transport i strojeva za čišćenje školjki. Navedeno ulaganje ima za cilj unaprijediti uvjete rada uzgajališta, povećati konkurentnost i proizvodnju do količina i površine definirane povlasticom. 

Korisniku Obrt Škrapa, morska akvakultura, vl. Vatroslav Karamarko, iz Zadra, isplaćeno je 39.820,80 HRK za kupnju brodice za potrebe uzgajališta. Navedeno ulaganje doprinosi modernizaciji uzgajališta, punoj iskoristivosti uzgojnih instalacija i povećanju kapaciteta uzgajališta. 

Korisniku ESSO GRANDE, marikultura, trgovina i usluge, d.o.o., iz Velog Iža, isplaćeno 467.720,29 HRK za kupnju opreme za unaprjeđenje uvjeta rada, opreme za unaprjeđenje kvalitete proizvodnje i opreme za zaštitu uzgajališta od divljih predatora. Investicija će omogućiti očuvanje postojeće razine proizvodnje, povećanje kvalitete konačnog proizvoda i učinkovitosti rada.   

Korisniku NTEE d.o.o. za ribarstvo, trgovinu i inženjering, iz Lovišta, isplaćeno je 956.370,00 HRK za kupnju servisnog plovila. Ulaganjem se postiže modernizacija radnih uvjeta, povećava produktivnost proizvodnje i postiže profitabilnost, zapošljavanje novih djelatnika s poboljšanim radnim uvjetima i uvjetima sigurnosti. 

Korisniku RIBA-MLJET d.o.o. za usluge, marikulturu i ribarstvo, iz Mljeta, isplaćeno je 583.160,10 HRK za kupnju transportnog plovila, pontona, mreža, konopa, bovi. Navedeno ulaganje doprinosi poboljšanju uvjeta i kvalitete rada na uzgajalištu te povećanju produktivnosti. 

Korisniku LIMBORA d.o.o. za uzgoj i trgovinu ribom i školjkama, iz Tkona, isplaćeno je 583.096,16 HRK za kupnju katamarana, kaveza za uzgoj, sidrenih plutača, pumpe za vodu te agregata. Ulaganjem će se poboljšati uzgoj, dostići maksimalni kapacitet te povećati sigurnost radnika na uzgajalištu. 

Korisniku SARGUS, zadruga za proizvodnju i izlov ribe i školjkaša, iz Umaga, isplaćeno je 99.018,65 HRK za kupnju plutača, konopa te postavljanje betonskih blokova. Navedenim ulaganjem obnovit će se postojeće uzgajalište i povećati proizvodni potencijal.  

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila ukupno 28.029.411,05 HRK u sklopu mjere 2.1 „Proizvodne investicije u akvakulturi“ iz Europskog fonda za ribarstvo za programsko razdoblje 2007.-2013. godine.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close