“2017. bit će godina novih rekorda u turizmu”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. srpanj 2017. u 08:53
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zadarska županija, odnosno grad Zadar, svake godine ponudom i uslugom dokazuju da su konkurentne i i kvalitetne turističke destinacije”, izjavio je Cappelli uz čestitke onima koji vode zadarski turizam.

U palači Cedulin, u središtu stare zadarske gradske jezgre, u ponedjeljak je navečer otvoren Turističko-informativni centar, a tom je prigodom ministar turizma Gari Cappelli istaknuo da će turistička 2017. biti godina novih rekorda u turizmu.

"Zakoračili smo u drugu polovicu turističke 2017. koja će očito, prema svim dosadašnjim najavama i rezultatima biti godina novih rekorda u turizmu. U prvih šest mjeseci ostvareno je 5,7 milijuna dolazaka i 22,9 milijuna noćenja, a u odnosu na prošlu godinu, riječ je o porastima od 22 do 23 posto", istaknuo je ministar Cappelli.

Ocijenio je da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija, a u tome svoju ulogu imaju i Zadar i Zadarska županija.

"Zadarska županija, odnosno grad Zadar, svake godine ponudom i uslugom dokazuju da su konkurentne i i kvalitetne turističke destinacije", izjavio je Cappelli uz čestitke onima koji vode zadarski turizam.

Ministar turizma pohvalio je i Zračnu luku Zadar koja također bilježi porast od 20 posto u usporedbi s lanjskim ljetom.

"Jedan od dokaza vašega rada je i ovaj TIC, koji će već sutra biti na usluzi gostima, ali i mjesto za upravljanje i promociju turističkih sadržaja i unaprjeđenje turističke kvalitete", istaknuo je Cappelli te čestitao Zadranima na uvrštenju gradskih Bedema na UNESCO-ov popis.

Projekt »Vrata u kulturu u grada Zadra« u sklopu kojega je u palači Cedulin iz 13. stoljeća uređen Turističko-informativni centar, ali i prostorije gradske i županijske turističke zajednice počeo je s gradnjom u lipnju 2015. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 13.273.979 kuna s PDV-om. Ministarstvo turizma projekt je podržalo sa 1,7 milijuna bespovratnih kuna.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić naglasio je kako ga kao gradonačelnika i građanina osobito raduje da je ovaj do jučer zapušteni prostor na samom ulazu u grad uređen i stavljen u funkciju gospodarstva, turizma i kulture, a na raspolaganju će biti ne samo turistima, nego u različitim kulturnim i javnim zbivanjima i građanima Zadra.

Župan Božidar Longin je također TIC istaknuo kao još jedan primjer vertikale lokalne samouprave i Vlade, odnosno resornog ministarstva.

U sklopu preuređenja i prenamjene palače Cedulin i kompleksa stare bolnice u Turističko-informativni centar obavljena su arheološka istraživanja, provedena u dvije kampanje tijekom 2014. i 2015 godine. Turističke zajednice i TIC raspolagat će s oko 550 metara četvornih unutarnjeg te 750 metara vanjskog prostora.

U palači Cedulin bila je stara vojna bolnica, a tu je djelovalo i prvo sveučilište ustanovljeno na hrvatskom tlu – zadarsko, o čemu svjedoči i kamena ploča postavljena na zgradi.

Komentirajte prvi

New Report

Close