180 ljudi prijavilo se za deset dobro plaćenih mjesta u inozemstvu

Autor: Poslovni.hr/H , 06. rujan 2017. u 13:03
Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na natječaje za deset direktora stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prijavilo se ukupno 180 kandidata, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Ministarstvu turizma.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić rekao je da će odluka o izboru direktora biti donesena u idućih dva do tri tjedna, istaknuvši da predstoji velik posao na obradi prijava. Naveo je i da je najveći interes iskazan za direktora predstavništva u Italiji.

Od ukupnog broja kandidata, devet ih je stiglo izvan natječajnog roka, a četiri su poslane na način koji nije propisan natječajem. Sada povjerenstvo za odabir kandidata evaluira sve prijave te će provesti i intervjue s kandidatima, nakon čega će Turističkom vijeću HTZ-a dati prijedlog za imenovanja.

Natječaj je trajao dva tjedna, a završio je krajem kolovoza. U HTZ-u i Ministarstvu turizma zadovoljni su tako velikim brojem prijava, navevši kako to pokazuje veliko zanimanje za te pozicije.

O prijavljenim kandidatima nisu iznosili detalje, no vjeruju da će pregled dokumentacije i prijava potvrditi njihova očekivanja da kandidati za te pozicije budu stručne, obrazovane i proaktivne osobe, koje će u svih 10 predstavništava provoditi aktivnu promocijsku politiku, u skladu sa ciljevima hrvatske turističke politike.

Natječaji su objavljeni za sva predstavništva HTZ-a čijim direktorima istječu ugovori o radu u rujnu ove godine. To su direktori predstavništava u Italiji (u Milanu je to sada Branko Curić), Francuskoj (u Parizu Danijela Mihalić Đurica), Poljskoj (u Varšavi Bojan Baketa), Beneluxu (u Bruxellesu Ivan Novak), Njemačkoj (uključujući direktora predstavništva u Frankfurtu Romeo Draghicchio i voditelja ispostave u Muenchenu, kojeg trenutno nema).

Traže se i direktori za predstavništva u Rusiji (u Moskvi je to sada Rajko Ružička) i SAD-u (u New Yorku Ina Rodin), kao i u Mađarskoj (u Budimpešti Marin Skenderović) te Slovačkoj (u Bratislavi Nora Henterova), gdje uredima sada rukovode voditelji ureda, bez statusa direktora imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a.

Prema uvjetima natječaja, zainteresirani kandidati moraju imati završen specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno poznavati jedan svjetski jezik te poznavati još jedan ili jezik zemlje u kojoj se obnaša dužnost direktora, kao i predati najmanje jednu pismenu preporuku prijašnjih poslodavaca.

Potrebno je i da poznaju turističko tržište za koje je predstavništvo ili ispostava nadležna, da imaju položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako ga nemaju da ga polože u roku od godinu dana od stupanja na rad, a očekuje se i da prilože programa rada predstavništva ili ispostave za iduću kalendarsku godinu.

Prijave su kandidati morali slati isključivo na adresu elektroničke pošte koja se navodi u natječaju, jer se pristigle prijave koje stignu na drugi način, kao i one nepotpune, nerazumljive i izvan roka, neće razmatrati.

Direktori predstavništava i voditelji ispostave imenovat će se na mandat od tri godine, uz napomenu da HTZ zadržava pravo promjene grada sjedišta predstavništva/ispostave tijekom trajanja mandatnog razdoblja.

Komentirajte prvi

New Report

Close