15. sjednica Županijske skupštine

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2015. u 13:31
http://www.pgz.hr/

Prva ovogodišnja sjednica Županijske skupštine na dnevnom redu ima Prijedlog socijalnog programa Primorsko-goranske županije za 2015. godinu.

Prva ovogodišnja sjednica Županijske skupštine na dnevnom redu ima Prijedlog socijalnog programa Primorsko-goranske županije za 2015. godinu. Tim povodom, uoči sjednice, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač rekla je da novi socijalni programi donose se za pet prioriteta koji su definirani u Socijalnom planu: osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca s poremećajima u ponašanju i nezaposlene osobe.

"Mi smo glavninu naših aktivnosti predvidjeli za izvaninstitucijske oblike skrbi. Županija je naglasila te oblike jer nam je najvažniji cilj da svim građanima socijalne usluge budu jednako dostupne. Upravo tu je uloga Županije i njen poseban angažman da svaki korisnik ima jednaku kvalitetu usluge", rekla je Marač.

Pročelnica je pojasnila da je to moguće postići kroz izvaninstitucijske oblike skrbi na kojima je naglasak u Socijalnom planu. Primjerice, tijekom prošle godine otvorila se kućanska zajednica kao najviši stupanj institucijske usluge za korisnike starije dobi. Time se radi na povećanju standarda pružanja institucijske skrbi, a kroz izvaninstitucijsku skrb u području Gorskog kotara stvorena je  mreža pružatelja usluga kroz 15 novih gerontodomaćica zaposlenih kroz programe koje Županija financira. Korisnici starije životne dobi time u svom domu dobijaju potrebne usluge.

Jedna od tema Skupštine jest i Izvješće o provedbi projekta Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak. Na pitanje novinara uoči početka Skupštine župan Zlatko Komadina je najavio ulaganje novih 7 milijuna u produženje ceste do Doma, povećanje kapaciteta žičara i pripremu retencije za vodu. U protekloj godini Platak je posjetilo 30 tisuća posjetitelja ostvaren je milijun kuna prihoda od aktivnosti na Platku.

Prije početka Skupštine, Ozren Gruičić predstavio je izvješće o projektu e-Skupština i demonstrirao funkcionalnost sustava za upravljanje dokumentima. Time će se postići smanjenje troškova distribucije dokumenata, a ova sjednica Skupštine je prva u kojoj se radi digitalno, bez tiskanih materijala.

Komentirajte prvi

New Report

Close