15 razloga zašto posjetiti Hrvatsku nakon SP-a u Brazilu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2014. u 16:18
Press foto

Trenutno se u sklopu te potkampanje na webu ‘vrti’ šest razloga/priča zbog kojih vrijedi posjetiti Hrvatsku

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ovih je dana u sklopu aktualne internet promo kampanje hrvatskog turizma "Visit Croatia. Share Croatia" na svojim web stranicama pokrenula potkampanju "15 razloga zašto posjetiti Hrvatsku nakon SP-a u Brazilu" u sklopu koje na brojnim jezicima svijeta promovira hrvatska odredišta i ponudu dijelom povezanu i sa sportom, pa i nogometom.

Trenutno se u sklopu te potkampanje na webu 'vrti' šest razloga/priča zbog kojih vrijedi posjetiti Hrvatsku, dok će ostale na web 'dizati' u idućim danima odnosno tijekom trajanja SP-a u Brazilu, doznaje se danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Priče u kampanji otvara ona pod nazivom "Hrvatske Copacabane" u kojoj ističu da u Hrvatskoj ima nekoliko plaža na morskoj obali i u kontinentalnom dijelu zemlje koje se zovu slično kao brazilska u Riu de Janeiru (u Osijeku, Omišu, Slavonskom Brodu), kao i da ima niz drugih prekrasnih plaža (u Bolu na Braču, Bilin žal u Lumbardi na otoku Korčuli, Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu i brojne druge) koje će sigurno oduševiti prirodnom ljepotom, bogatstvom sadržaja i kristalno čistim morem.

Slijedeća je priča "Zadar i nogometna reprezentacija Hrvatske" u kojoj se kroz promoviranje Zadra i njegovih posebnosti te okolice poručuje i da iz tog grada korijene vuku neki od najvećih hrvatskih nogometaša, poznatih i u svijetu, poput Joška Skoblara, Dade Prše i Luke Modrića.

U priči "Borbeni plesovi moreška i capoeira" uspoređuje se bojevni ples Moreška, nastala na Mediteranu koja se najviše veže u Hrvatskoj za otok Korčula, i capoeira podrijetlom iz Afrike koja korijene vuče iz Brazila, a koji se već plešu stoljećima i dosta su popularni. Stoga HTZ svim koji dođu na jug Dalmacije preporučuju uživanje u živoj izvedbi viteške igre Moreška.

Kroz priču "Splitski Brazilci" prikazuje se povijest, kultura i ponuda najvećeg dalmatinskog grada Splita, ali i nogometno naslijeđe (grad nogometa) uz naglasak da čak sedam Splićana igra za hrvatsku reprezentaciju na SP-u u Brazilu.

Peta priča govori o Brazilcima u Hrvatskoj odnosno o nogometašima Eduardu da Silva i Sammiru kao naturaliziranim Brazilcima u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koji su se iako potpuno različiti zaljubili u Hrvatsku i za nju igraju.

Trenutno zadnja, šesta priča "Zagreb i hrvatska reprezentacija" predstavlja hrvatski glavni grad, njegovu ponudu, kulturu i povijest, uz napomenu da je i taj grad kao i ostali dijelovi Hrvatske 'zaluđen' nogometom te da će svi strani turisti za vrijeme SP-a u Zagrebu naći dosta lokacija za gledanje SP-a zajedno s domaćim stanovništvom.

Time je HTZ, kako napominju iz Glavnog ureda HTZ-a, iskoristio priliku dodatne promocije Hrvatske tijekom SP-a u Brazilu, sve će to biti uključeno i na oglašivačke kampanje HTZ-a na portalima na 20 tržišta te u kampanjama na društvenim mrežama i tražilicama, za što je procijenjen trošak od oko 800 tisuća kuna.

Kroz spomenutih 15 viralnih priča ili razloga za posjetit Hrvatsku nakon SP-a u Brazilu, u razdoblju trajanja nogometnog prvenstva komunicirat će zapravo poruku "Football is just the second best thing about Croatia" (Nogomet je druga najbolja stvar u Hrvatskoj), čiji je cilj, kao i cijele kampanje "VisitCroatia. ShareCroatia" promovirati Hrvatsku kao brend i turističku destinaciju uz korištenje suvremene tehnologije.

U HTZ-u očekuju da će te kampanje potaknuti dodatni interes za Hrvatskom na brazilskom, ali i na ostalim tržišta, oslanjanjući se i na to da prvu utakmicu SP-a Hrvatska igra upravo s Brazilom što će prema procjenama uživo i u izravnom televizijskom prijenosu pratiti preko 2,5 milijarde ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close