14 privatnih brodara dobilo 3,9 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 01. studeni 2012. u 11:51
PXL

Na natječaj je pristiglo 19 ponuda, od čega 12 zahtjeva za potpore gradnje i sedam za rekonstrukciju postojećeg plovila.

Potpore za gradnju trupa i rekonstrukciju putničkih i izletničkih brodova nakon javnog natječaja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u 2012. godini ostvarilo je 14 privatnih brodara – malih poduzetnika.

Ukupna potpora male vrijednosti za 2012. godinu iznosi 3,9 milijuna kuna, od čega će se za 10 gradnji trupa izdvojiti 3,4 milijuna kuna, te oko 470 tisuća kuna za 4 rekonstrukcije postojećih plovila, javlja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Državna potpora malim brodarima iznosi 8 posto cijene gradnje trupa ili rekonstrukcije brodova/brodica/jahti u domaćim brodogradilištima. Na natječaj raspisan u svibnju pristiglo je 19 ponuda, od čega 12 zahtjeva za potpore gradnje i sedam za rekonstrukciju postojećeg plovila. Dva zahtjeva za gradnju i tri za rekonstrukciju odbijeni su zbog neispunjavanja uvjeta.

Vlada je u lipnju 2010. godine prihvatila Program izgradnje i rekonstrukcije putničke i izletničke flote i za trogodišnje razdoblje provedbe programa u državnom proračunu osigurala 12 milijuna kuna. Ciljevi programa, ističu u Ministarstvu, su poboljšanje sigurnosti plovidbe i zaštite okoliša, stvaranje uvjeta za podupiranje malog i srednjeg privatnog poduzetništva, te jačanje hrvatskih brodara pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Komentirajte prvi

New Report

Close