11. ožujka radna večera 50 menadžera predstavnika tvrtki-članica Saveza za energetiku Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2014. u 11:22
Fotografija je preuzeta s portala croenergo.eu

U utorak 11. ožujka održati će se prijem delegacije sastavljene od vodstva i 25 predstavnika tvrtki članica Saveza za energetiku Hrvatske kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

S ciljem aktivne diskusije o investicijskom okruženju i poticanju investicija u sektoru zelenoga gospodarstva, u utorak 11. ožujka održati će se prijem delegacije sastavljene od vodstva i 25 predstavnika tvrtki članica Saveza za energetiku Hrvatske kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Uime Saveza za energetiku Hrvatske govoriti će predsjednik Tomislav Marjanović koji će predstaviti rezultate dvogodišnje analize hrvatskog investicijskog tržišta u 12 strateških područja zelenog gospodarstva te će predložiti osnivanje Vijeća za podršku investicijskim projektima zelenog gospodarstva vrjednijima od 500 tisuća eura. Uz predsjednika Saveza govoriti će i nekoliko predstavnika tvrtki-članica, a koji će okupljene sudionike upoznati sa vlastitim razvojnim i investicijskim projektima.

Kao i prošle godine, delegacija Saveza za energetiku Hrvatske će se poslije prijema sastati na radnoj večeri, a prema sadašnjim podacima sudjelovati će više od 50 visokorangiranih menadžera predstavnika tvrtki-članica Saveza. Tom prigodom održati će se i svečanost dodjele 25 počasnih članstava. Riječ je o najprestižnijim priznanjima Saveza istaknutim pojedincima koji su značajno doprinijeli ostvarenju programskih ciljeva i aktivnosti Saveza tijekom 2013. godine, a dodjeljuju se bez vremenskog roka.

Na radnoj večeri održati će se i rasprava o Godišnjem izvještaju o radu Saveza za energetiku Hrvatske, a koje je dostupno putem sljedeće poveznice ili se može preuzeti u vezanim dokumentima.
Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Hrvatske (Savez za energetiku Hrvatske) je krovna nacionalna nevladina organizacija za pitanja energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske efikasnosti i zaštitu okoliša, a prema formalno-pravnom ustrojstvu je udruga više razine osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o tehničkoj kulturi. Savez se u najvećoj mjeri financira iz privatnog sektora kroz članarine, provedbom projekata i obavljanjem registrirane gospodarske djelatnosti. 

Savez surađuje s više od 250 institucija i tvrtki u zemlji i svijetu u kojima je zaposleno više od 10.000 inženjera, ekonomista, pravnika te drugih profesionalnih stručnjaka, dok u aktivnom članstvu broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga među kojima je 25 pravnih osoba – nositelja investicija vrijednih više od 1,5 milijarde eura.

U okviru Saveza djeluju 4 odjela (Odjel za pitanja Europske unije u području energetike i zaštite okoliša; Odjel za financiranje projekata privatnog sektora; Odjel za investicijska ulaganja u energetiku i zaštitu okoliša i Odjel za poticanje i razvoj investicijskog tržišta) te 5 radnih skupina (Radna skupina izvoznika u zelenom gospodarstvu; Radna skupina za obnovljive izvore energije; Radna skupina za razvoj održive i niskougljične mobilnosti; Radna skupina za održivo gospodarenje otpadom i Radna skupina žena u zelenom gospodarstvu). U postupku je osnivanje Radne skupine za energetsku učinkovitost te Radne skupine za naftu i plin.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close