10 najboljih hrvatskih gradova za život i poslovanje: Split ispred Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2015. u 10:42
Foto: Tino Jurić / Pixsell

Istraživanje obuhvaća svih 127 hrvatskih gradova, gdje živi malo više od tri milijuna stanovnika i posluje 80 tisuća poduzetnika.

U ovogodišnjem Forbesovu izboru 20 najboljih hrvatskih gradova za život i poslovanje 11 ih je s Jadrana, a pobjednik je Split, koji je turizam posve obuzeo i blista, a na drugom mjestu je glavni grad Zagreb.

1. Split
2. Zagreb 
3. Rovinj
4. Poreč
5. Rijeka
6. Dubrovnik
7. Čakovec 
8. Solin
9. Karlovac 
10. Pula

Kako piše Jutarnji list, uz Split, jadranske perjanice su i Rovinj, Poreč, Rijeka, Dubrovnik, Solin, Pula, Šibenik, Zadar, Bakar i Novigrad.

Istraživanje obuhvaća svih 127 hrvatskih gradova, gdje živi malo više od tri milijuna stanovnika i posluje 80 tisuća poduzetnika. 

Forbesov tim za njihovo rangiranje prikuplja niz statističkih pokazatelja – od indikatora poslovne uspješnosti poduzetnika, preko podataka o izvršenju gradskih proračuna do pokazatelja kvalitete života u gradovima, što uključuje i kulturne aktivnosti, obrazovanje te, primjerice, prosječne neto plaće.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nekad je religija bila opijum za narod.danas su to mediji.da je split bolji za poslovanje od zagreba ?. papir svašta trpi.

New Report

Close