Većina ljudi primijeti neku dobru dionicu tek kad krene gore. I sada sigurno ima puno dobrih potcijenjenih dionica, ali koje većina ne primjećuju. Kad određena kritična masa (ili jači ulagači) primjete tu dionicu i pokrenu je uzbrdo, onda tek reagira većina i uključuje se u (brzi) vlak... Oni najspretniji profitiraju najviše, drugi manje, neki i gube...
Inače, nemoguće je očekivati da će se ikada igdje moći naći sve informacije na jednom mjestu, jer to iziskuje jako puno posla, a pruža i veliku mogućnost za zaradu, čega se nitko ne bi odrekao besplatno, gratis... I sada se na više strana može naći jako puno podataka: od službenih u SDA i objema burzama, preko novina, foruma, pretraživača, brokerskih kuća koje nude razne informacije, analize itd. Treba pretraživati i analizirati podatke te na kraju donije svoje zaključke. Ipak, sve te informacije ne mogu biti jamstvo da će dionica rasti, osobito ne u nekom kraćem vremenu, već uvijek postoji faktor tržišta, odnosno market-makera...
Najviše vremena trošim na pretraživanja i analize. Forum je od velike koristi ako se čovjek s njim ispravno služi. Ja sam vrlo zahvalan nekima koji su mi na ovaj ili onaj način usmjerili pažnju na neke vrijedne dionice