Da pojasnimo:
novopredloženi članak 69.a točka 2.
2. ulaganja u dionice iz članka 69. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona zajedno ne smiju
prelaziti 30% imovine mirovinskog fonda,Do sad je bilo: Članak 71. točka 4.
4. u slučaju imovine iz članka 69. točke 3., 4. i 5. ovoga Zakona, ne može se ulagati više od 30% imovine mirovinskog fonda u pojedinu vrstu te imovine,---
To znači da su do sad 30% smjeli iznositi svi skupa:
3. dugoročne obveznice i druge dužničke vrijednosne papire izdane od strane jedinica lokalne samouprave i jedinica lokalne uprave i samouprave,
4. dugoročne obveznice ili druge dugoročne dužničke vrijednosne papire, izdane od strane dioničkih društava registriranih u Republici Hrvatskoj, kojima se trguje na Zagrebačkoj burzi ili na drugim organiziranim tržištima kapitala u Republici Hrvatskoj, s tim da ti vrijednosni papiri udovoljavaju kriterijima Agencije,
5. dionice, izdane od strane dioničkih društava registriranih u Republici Hrvatskoj i udjele u domaćim otvorenim investicijskim fondovima kojima se trguje u prvoj kotaciji na Zagrebačkoj burzi ili na drugim organiziranim tržištima kapitala u Republici Hrvatskoj, s tim da ti vrijednosni papiri udovoljavaju kriterijima Agencije,
a sada samo točka 5. tj. dionice same 30%Ako ima neki pravnik, nek me ispravi, ali mislim da sam u pravu. Evo vam i Zakon o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, gdje ćete naći stare članke 69. i 71. koji su još aktulani.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1999/0936.htmDakle, dodaje se članak 69 a i dalje, a briše članak 71, prema novom prijedlogu.