Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Život postaje sve složeniji
Pretraživanje
Dionička društva
Dame i gospodo, stanje naše nacije je teško. Globalna recesija i ratovi u Iraku i ...
olive 4.12.2009.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Evo razmišljanja i izvan naše svakodnevnice. Pitanje postavljeno na početku ima jako jasni odgovor. Svaka je dominacija u povjesti čovječanstva imala obilježja života - rađanje, odgoj, zrelost i starost i smrt. Ništa drugačije neće se desiti sa sadašnjim načinom života. Pranje mozga TV reklamama, ubijanje kreativnosti ubijanjem slobodnog vremena, stvaranje izborne mašinerije koja pod okriljem demokracije brani nerad, virtualnost, nemoral dobiti će oponenta kojeg sam sistem proizvodi. Nestajanje srednjeg sloja sa svjetske scene proizvesti ce toliku energiju nezadovoljstva kojeg će biti teško obuzdati.
Afganistan je priča za sebe, bitno je samo naći motiv - moralnu ispriku - i onda se pojaviti u nečjem dvorištu i preuzeti kontrolu nad izvorom manipulacije (opium) i unprjediti tehnologiju distributivne mreže a zadatke prljavog posla predati porobljenim pijunima dužnika koji drugog izbora nemaju. Ne može se ne priznati kreativnost nositelja takvih avantura ali žalosno je da nema kritičnosti od strane onih koji sebe prozivaju slobodnim novinarima (ne zaboravimo da su proizvod tog istog društva).

jedan_proš 5.12.2005.
-

Odličan čalanak, još bolji komentar. Stvarno se malo čovjek opusti uz ovakove članke. Kako da nema teorije kaosa i košmara? :)

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.