Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Zašto je slovački BDP 41% veći od hrvatskoga?
Pretraživanje
Dionička društva
U Slovačkoj su još prije 18 godina strani eksperti uživali posebne porezne olakšice jer je Slovačka na taj način željela privući što više stručnjaka i njihove pameti u zemlju.
galico 29.9.2010.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
50%

Vjerujem u ove tvrdnje o rukovodstvu u INA-i koje dolazi iz Mađarske u odnosu na naša kadar, no isto tako bez obzira na stručnost mađarskog rukovodstva opet ne znači da je dobro da je INA u mađarskim rukama jer je sasvim moguće da odlični mađarski rukovoditelji vrhunski provode strategiju slabljenja INA-a na račun MOL-a
Naš problem sa kadrovima nema nikakve veze sa mađarskom strategijom, u stvari Mađarima i pomaže u ostvarenju svojih strateških ciljeva….
Na nama ostaje da riješimo taj problem

veki1 9.12.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

Možda zato što ne daju poticaje jednoj multinacionalnoj kompaniji kao što je Coca Cola nego svojim malim poduzetnicima i obrtnicima.

Vortac 23.9.2007.
Dugotrajni korisnik
66%

Da Slovačka ima more i turističke potencijale kao Hrvatska, BDP bi im bio 80% viši

jfact 27.9.2010.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
50%

Tržišno gospodarstvo sa što manje miješanja države!!!!???? No da li je to moguće u općoj političkoj konstelaciji kako političkih snaga tako i gospodarsko-pravno-socijalno-kulturnih snaga našeg društva?????
Kritična masa odnosno reformski kapaciteti društva, mali poduzetnici, obrtnici,mladi stručni i perspektivni kadrovi, te vanjski eksperti domuju kod nas ali su toliko opsjednuti poslom a medijski su nezamijećeni i nisu atraktivna medijska „roba“. Lakše je pisati o Severini, Nives,Indiri, Marku, Mariju , Luki ect.
Nedavno sam zaposlio visokoobrazovane mlade ljude sa biroa i odmah su me napali poznanici i oni koji si uzimaju za pravo kadrovirati mi u tvrtki. Kako to da nisam zaposlio njihove!!?? Kako to da sam zaposlio nepoznate mlade osobe , bez radnog iskustva, i bez preporuka???
E na ta i slična pitanja koja vode poduzetnike samo poduzetnici znaju odgovore! Mi živimo u TUBITKU kako bi rekli filozofi egzistencije, a naši političari, novinari,pravnici, ekonomisti, kulturnjaci ect u nekakvom esencijalnom BIČU nekakvom samo njima poznatog BITKA!

Sasha76 24.8.2007.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

Odličan članak!