Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Zagrebačka policija prodaje automobile i motocikle: Motocikl za 90, a BMW za manje od 1500 kuna
Pretraživanje
Dionička društva
Vozila se mogu razgledati 12. i 13. prosinca 2019. od 9 do 14 sati i 14.12.2019. od 10 do 13 sati
Ivo1950 29.7.2019.
Korisnik s iskustvom
100%

Zašto nema mogućnost elektroničke licitacije,već samo zagrepčani. Ili mislite da će dubrovčanin putovati 400 km samo da pogleda aute? Ako su auta od sabora i ministarstava valjda su kupljeni novcem svih,a ne samo zagrepčana?

nitkojavan 5.12.2019.
Mali krug prijatelja
Novi korisnik
-

Vozila su neispitana, moguće neispravna i bez svih djelova te se sama prodaja vrši na načelu viđeno-kupljeno što zakonski isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. “Neispitana” je najbitniji termin, jer on isključuje primjenu Zakona o obveznim odnosima, odnosno zakonsku rupu u načelu viđeno-kupljeno kao što je primjer u nastavku :

Broj presude: Gž-1336/16-2, od 21. rujna 2016.
Predmet: Odredba kupoprodajnog ugovora o isključenju odgovornosti za materijalne nedostatke stvari ništetna je ako je nedostatak bio poznat prodavatelju, a on o njemu nije obavijestio kupca.
Tužitelj je pravodobno i uredno obavijestio tuženika o uočenim nedostacima pismenim zahtjevom koji je tuženik zaprimio 7. prosinca 2010. godine te je od njega zatražio otklanjanje nedostataka, na koji zahtjev tuženik nije odgovorio u roku od 14 dana, nakon kojeg roka je tužitelj sam o svom trošku popravio vozilo, čime je postupio prema odredbi čl. 410. ZOO-a, slijedom čega je ovlašten od tuženika potraživati utužene iznose s osnove popravka vozila.

Ako niste spremni uložiti nekoliko dana u istraživanje svakog pojedinog automobila i još dodatno vrijeme za razgledavanje odabranih vozila, imate jako male šanse za kupnju automobila ispod tržišne cijene, a pogotovo ispravnog vozila uopće.

Zašto vam vaš interes, odnosno vaš novac nije bitan, neznam…

lajtung 26.2.2012.
Dugotrajni korisnik
-

btw… niste naglasili da se ništa od ovoga ne može registrirati. Kao promaklo vam je? Slučajno?

nitkojavan 5.12.2019.
Mali krug prijatelja
Novi korisnik
-

lajtung


btw… niste naglasili da se ništa od ovoga ne može registrirati. Kao promaklo vam je? Slučajno?

Ako se ovo na mene odnosi ; Zar to nije napisano u članku ?

Cilj posta je upozoriti na sudsku praksu i “sitna slova”, odnosno zaštiti imovinu potencijalnog kupca u slučaju E-dražbe.