Zagrebačka policija prodaje automobile i motocikle: Motocikl za 90, a BMW za manje od 1500 kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Zagrebačka policija prodaje automobile i motocikle: Motocikl za 90, a BMW za manje od 1500 kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zašto nema mogućnost elektroničke licitacije,već samo zagrepčani. Ili mislite da će dubrovčanin putovati 400 km samo da pogleda aute? Ako su auta od sabora i ministarstava valjda su kupljeni novcem svih,a ne samo zagrepčana?

Vozila su neispitana, moguće neispravna i bez svih djelova te se sama prodaja vrši na načelu viđeno-kupljeno što zakonski isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. “Neispitana” je najbitniji termin, jer on isključuje primjenu Zakona o obveznim odnosima, odnosno zakonsku rupu u načelu viđeno-kupljeno kao što je primjer u nastavku :

Broj presude: Gž-1336/16-2, od 21. rujna 2016.
Predmet: Odredba kupoprodajnog ugovora o isključenju odgovornosti za materijalne nedostatke stvari ništetna je ako je nedostatak bio poznat prodavatelju, a on o njemu nije obavijestio kupca.
Tužitelj je pravodobno i uredno obavijestio tuženika o uočenim nedostacima pismenim zahtjevom koji je tuženik zaprimio 7. prosinca 2010. godine te je od njega zatražio otklanjanje nedostataka, na koji zahtjev tuženik nije odgovorio u roku od 14 dana, nakon kojeg roka je tužitelj sam o svom trošku popravio vozilo, čime je postupio prema odredbi čl. 410. ZOO-a, slijedom čega je ovlašten od tuženika potraživati utužene iznose s osnove popravka vozila.

Ako niste spremni uložiti nekoliko dana u istraživanje svakog pojedinog automobila i još dodatno vrijeme za razgledavanje odabranih vozila, imate jako male šanse za kupnju automobila ispod tržišne cijene, a pogotovo ispravnog vozila uopće.

Zašto vam vaš interes, odnosno vaš novac nije bitan, neznam…

btw… niste naglasili da se ništa od ovoga ne može registrirati. Kao promaklo vam je? Slučajno?


btw… niste naglasili da se ništa od ovoga ne može registrirati. Kao promaklo vam je? Slučajno?

Ako se ovo na mene odnosi ; Zar to nije napisano u članku ?

Cilj posta je upozoriti na sudsku praksu i “sitna slova”, odnosno zaštiti imovinu potencijalnog kupca u slučaju E-dražbe.

New Report

Close