Z. Marić: Do sada u brodogradnju ‘upumpano’ 35 milijardi kuna, kako opravdati dodatnih 7 do 10?

Naslovnica Forum Komentari članaka Z. Marić: Do sada u brodogradnju ‘upumpano’ 35 milijardi kuna, kako opravdati dodatnih 7 do 10?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ma možete još 30milijardi utući ali kakve koristi od toga.. ostaje sve isto za 5g. će trebati opet toliko.. šta se je sve moglo napraviti za tu lovu….

Utukli 35 milijardi kuna do sada u brodograđevnu industriju koja je i dalje bez perspektive i vjerojatno će i ubuduće stvarati gubitke. ,a Dalička rekla” dosta “Todoriću , makar u Agrokor nisu utukli do sada ništa , a mogli su sa potrebnih 200 milijuna eura spasiti firmu od sistemskog značaja za RH koja sada , kaže Peruško fenomenalno posluje .
I Agrokor bi i dalje ostao hrvatska tvrtka , ovako ode perspektivna firma od sistemskog značaja za RH u Nizozemsku.
U čemu je problem ?
Nesposobnost ,neznanje aljkavost ,pohlepa ,kriminal , pogodovanje , zavist ……….

30 milijardi… koliko je to bolnica, opreme, koliko bi bile jace ostaje HR firme da su bili manji parafiskalni nameti za toliko?

Svi pricaju da istrazuju koliki su minusi… ali nitko da ispituje tko je odgovoran, imenom i prezimenom da je stvorio sve te minuse i zasto… ili je to sve po duhu svetom, pojeo vuk magare

Sve će to narod pozlatiti.
Reklo bi se da imaju termite, ali oni ne jedu čelični lim…
Bolje bi bilo da smo sve te brodove ugovorili u Južnoj Koreji, koliko košta da košta, a plaće našim radnicima dali kao da rade. Samo, tu ne bi bilo kolateralnih troškova za politiku i menadžment.

Sve je to stvar perspektive i gledanja. I rescue aid od 96 milijuna eura na prvu izgleda samo kao vrlo skupo fasadiranje zgrade koja je spremna za rušenje, ali je tim novcem i dovršen brod čije bi jamstvo u protivnom još malo jače poharalo proračun.
Da se krenulo u restrukturiranje prije godinu dana bili bi izgrađeni i ostali brodovi i ne bi bila aktivirana jamstva niti bi imali razloga pričati o ovakvim brojkama.
Odgovornost za minus koji je tad bio u poslovanju je na upravi, a odgovornost za brojke kojima se danas kuglaju Debeljak, Horvat i društvo je ipak malo šira.
Jedno je kad netko ignorira gangrenu na prstu pa zbog nemara ostane bez ruke, a drugo kad mu to dogodi nakon što je zbog inficiranog prsta zatražio pomoć liječnika

Gospodo manite se corava posla. Sad je gotovo. Napravite analizu kako da se sa sto manjim troskovima stecaj privede kraju.
Zaposlenicima omogucite prekvalifikaciju u nesto gdje ce mozda moci naci posao.
DORH neka istrazi gdje su novci i jel bilo kriminalnih radnji te ako je nek se procesuriaju krivci.
7 do 10 milijardi ulozite u obnovljive izvore energije i dovedite autoindustriju kojoj cete tu istu energiju prodavat a koja ce neposredno vratit dio para koje smo izgubili na brodogradnji. Eto ga.

New Report

Close