WinDays12: Drugi dan u oblaku

Naslovnica Forum Razno Ostalo WinDays12: Drugi dan u oblaku

Drugi dan Microsoftove tehnološke konferencije bio je posvećen mnogim novostima iz svijeta tehnologije te mogućnostima Microsoftovih rješenja kao što su Microsoft Office 365, System Center 2012, SharePoint i SQL Server.

Robert Petrunić je tijekom predavanja Cloud Security 2.0 predstavio novosti u pristupu sigurnosti u oblaku te razvoju globalnog stava prema podacima, njihovom načinu i mjestu čuvanja. Kada je riječ o sigurnosti i integritetu podataka, naglasak je stavljen na CIA trokut. Riječ je o atributima podataka koji moraju biti ispunjeni – Confidentiality (povjerljivost – traži se da podaci budu enkriptirani), Integrity (cjelovitost podataka) te Availability (kako bi se osiguralo da svaki podatak bude dostupan).

Jedno od najposjećenijih predavanja dana bilo je „Windows 8 Overview“. Kristijan Kramarić predstavio je ključne značajke novog operacijskog sustava orijentiranog prema novoj generaciji računala kojima se upravlja dodirom. Veći dio predavanja odnosio se na prikaz rada samog operacijskog sustava i pripadajućih aplikacija, kao što je, primjerice, Task Manager s boljom preglednošću u odnosu na prethodne verzije. Prikazan je i novi ribbon dizajn Windows Explorera.

Microsoftov MVP za Office 365, Igor Pavleković, održao je predavanje na temu „Pošta ide iz sale u oblak“. Predstavio je Office 365 kao uslugu koja tvrtkama omogućava visoku produktivnost bez instalacije te ima jednake mogućnosti kao i uobičajene „stolne“ alternative. Pavleković se bavio scenarijima migracije e-mail sustava s postojećeg lokalnog sustava u računalni oblak, odnosno u Exchange Online. Predstavljene su tri vrste migracije na Office 365 uslugu: cutover migracija, staged migracija i hybrid migracija.
http://www.racunalo.com/poslovanje/34073-windays12-drugi-dan-konferencije-i-dalje-u-cloudu-ali-i-doslovno.html

New Report

Close