Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada ne da HPB, Erste i OTP doznali sve o konkurentu
Pretraživanje
Dionička društva
HPB je širom izložio knjige i otkrio strateške klijente i slabosti istim bankama s kojima se bori na tržištu
MiniBar 15.10.2007.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

….kao i u Confida-Reviziji, koja je, unatoč propaloj transakciji, u džep spremila 10,4 mil. kuna za savjetničke usluge.
———————————————
Znanje je moć!

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

jfact 27.9.2010.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
75%

Krtice u javnim tvrtkama??? Nemoguće da se to desi u banci kojom upravlju najbolji????

Ili kako bi rekao popularni Šojić iz tv serije Bela lađa: Ne mogu da verujem na svoje oči????

strateg 16.11.2006.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
66%

Milanovic jucer na konferenciji za novinare “mudro” kaze: svaka roba vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti. Ali nama kao prodavacima cijena nije dostatna i necemo prodati. I pritom se okrece Linicu kao da trazi jos jedno odobrenje i potvrdu. Pa taj covjek nema apsolutno pojma o ekonomiji. Da je Linic rekao prodajemo oni bi i prodali HPB po principu daj sto das. Ili neki dan kad je rekao da cemo mozda pretovarati sirijsko kemijsko oruzje u nasim vodama. Pa kako moze takvo nesto reci kada turizam participira 20 posto u BDP-u?! Problem je u tome sto Milanovic toga uopce nije svijestan. A onda u isto vrijeme studentima na fakultetu govori kako je turizam grana kojoj se Hrvatska mora jos snaznije orijentirati. Najgore je sto on ne razumije kakve gluposti i nebuloze prica pa se ne moze niti ocekivati nekakva zadrska u buducnosti.

Moram nazalost reci da je ova vlada slabija od one korumpirane i kriminalne Sanaderove.

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

super 12.12.2013.
Dugotrajni korisnik
50%

Kod spajanja i preuzimanja se angaziraju M&A bankari tj. investicijske banke poput JP Morgan-a, Goldman Sachs-a, Morgan Stanley-a ili pak manje, takozvane ‘'boutique’' investicijske banke kao sto su Lazard, Rothschild, Greenhill, itd. Confida Revizija, kao sto joj ime govori, se bavi revizijom, a ne savjetovanjem kod spajanja i preuzimanja kompanija.
Naime, logika je slijedeca. Kada imate problema sa srcem, idete kardiologu, a ne zubaru (iako je i zubar zavrsio medicinu). Takodjer, kada imate zelucanih problema, idete gastroenterologu, a ne u frizerski salon ili kod autolimara. Za izbornika nogometne reprezentacije cete izabrati Kovaca, a ne Linu Cervara (sportskog trenera i olimpijskog prvaka, ali u rukometu).
Po istoj logici, kada vam treba revizor, angazirate revizorsku kucu dok cete u slucaju prodaje ili kupnje kompanija za savjetnika uzeti neke od gore navedenih M&A savjetnika. Pravi M&A bankar zna (vec vise od godinu dana) da su Erste i OTP zainteresirani za jednu drugu banku u Hrvatskoj, a ne za HPB. Revizor ne zna, jer mu to i nije u opisu posla.

blackstone 5.12.2005.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

jeli ovo bio performans kako transferirati 10 milja iz državnih u privatne ruke.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Bulja123 3.7.2013.
Korisnik s iskustvom
Mali krug prijatelja
-

Da je Linić odlučio prodati banku pod traženim uvjetima, Milovanović bi opet nešto ‘pametno’ izjavio i opravdao potez. Linić i Milovanović jako paze da se međusobno ne zakače ali i to će se dogoditi.