Više od 100.000 građana obveznici su novog poreza, a mnogi od njih nisu toga ni svjesni

Naslovnica Forum Komentari članaka Više od 100.000 građana obveznici su novog poreza, a mnogi od njih nisu toga ni svjesni

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Samo udri , treba i to uništiti.

U ovoj prilici državna tijela su ‘uspjela’ kreirati iznimno kompliciran proces prijave poreza na kapitalnu dobit kroz predaju JOPPD obrasca, što će građanima biti vrlo teško samostalno obaviti.

Izračun ti napravi tvoja brokerska kuća i ako si u 2016. imao dobit blago tebi. Šteta je jedino što oni koji su dionice dobili besplatno neće morati plaćati tu obvezu jer su svojom bjesomučnom prodajom srozali pojedine dionice do ruba. Prije svega mislim na dionice VUPIK-a gdje su branitelji i radnici jednostavno uništili tu dionicu. Branitelji-oni koji su u ime svih branitelja prisvojili te dionice , su prodavali u zadnje dvije godine jer je samo njih nekolicina prisvojila dionice, a kada su ostali tužili ovi drugi su bjesomučno prodavali i danas to isto rade. Ako sud presudi u korist ostalih branitelja ništa im neće pomoći to što su prodali dionice. A to bi bila jedina pravedna presuda.

Tih 100 tisuća obveznika je u prosjeku ostvarilo jedva neku mizeriju od prihoda, a tu hrpu beskorisnih papira će morati obrađivati cijela vojska birokrata. Koji će u tom procesu na svoje plaće i beneficije potrošiti najveći dio novca koji se od tog apsurdnog poreza uspije prikupiti.

Konačni rezultat: još jedan porez koji je svrha sam sebi i iza kojeg ostaje pustoš. Ja od 01.01.2016. nisam kupio apsolutno ništa od dionica ili udjela i trgujem isključivo kriptovalutama.

Ako uzmemo da statistički samo 3-5% sudionika na financijskim tržištima zarađuje, broj ljudi koji će prijaviti ovaj porez je zapravo vrlo mali. Burza je zahtjevna igra za koju 95% sudionika nema predispozicije, znanja, iskustva, vremena ili svo četvoro.

Htjela sam baš danas zvati Poreznu, da čujem detalje, ali ..mi je svega danas bilo previše..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close