Velika zemljišna reforma: Milijun hektara zemlje u koncesiju

Naslovnica Forum Komentari članaka Velika zemljišna reforma: Milijun hektara zemlje u koncesiju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Poljoprivreda firma pod vedrim nebom i grbava leđa, bez bolovanja, godišnje, božićnice, uskrsnice itd. Ne hvala nebih.[emo_plazi]

To je dobar potez vlade . Ali nažalost ta mjera će dati ograničene rezultate iz dva krupna razloga : 1. nije izvršena komasacija zemljišta i 2. nema dovoljno radne snage u poljoprivredi . Komasacija je skupa i spora i trebalo ju je uraditi davno . Preostaje jedino angažirati za komasaciju strane tvrtke iz Njemačke , Francuske ili Austrije . Vratiti 15% stanovništva na selo je teško ali ne i nemoguće . Mladi su obrazovani i orni za rad i na selu bi lakše rješili stanbeno pitanje i naravno zapošljenje . Mašine rade i ne mora se motikati . Život na selu je mirniji , zdraviji i lakše je školovati djecu . Što se tiče kulture ljudi na selu nisu zakinuti ni za milimetar ( TV , radio , internet , suvremeni putevi ) .

Ako dobro shvaćam, država je ovdje nešto kao feudalac. Daje zemlju u najam i troši najam. Koje su moguće situacije:
1.Seljak želi ostvariti profit i imati troškove manje od prihoda. Od kuda će se stvoriti novac za profit? Netko će drugi morati imati minus.
2. Seljak ima prihode manje od koncesije i propada
3. Seljak ima prihode i rashode ujednačene i nema akumulacije kapitala. Slijedi nemogućnost obnove mehanizacije i propast.

Dakle, ostaje nam solucija 1. Samo je pitanje tko će ići u minus da stvori profit seljacima? A i to mi je nekako nemoguće jer su seljaci često do sada bili ti koji gube. patriotpokret

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Ovaj a zakaj ne bi svu zemlju dali Todi za jednu kunu.

Lijepo bi uzeo na nju kredit pa bi dao Slovencima (500 € po dionici), jer Mercator vrijeeeedi jer je Slovenski.

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

New Report

Close