Uz knjigovodstvo, morat će preurediti i poslovni prostor, iako kupce nikada neće ugostiti

Naslovnica Forum Komentari članaka Uz knjigovodstvo, morat će preurediti i poslovni prostor, iako kupce nikada neće ugostiti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Cijenjeni odvjetnici,
naučite svoje klijente na plaćanje preko žiro računa.
Izdajte im predračun pa neka uplate na vaš žiro račun za izvršene usluge.
Ako ne plate a niste u stanju im ovršiti nenaplaćene usluge, možda biste trebali razmisliti o promjeni profesije.

Zašto se na bezbroj načina pokušava pronaći problem u pokušaju uvođenja reda u gotovinskom plaćanju, a ne vidim niti 1% truda za pronalaženje rješenja?

Zašto je 1% ugostitelja smanjilo cijene kave, a od 01.01 u kasi ostaje 15% PDV-a više?

U tekstu se navodi: “Među nabrojenim su djelatnostima očite i neke koje ne naplaćuju gotovinom, karticama ili čekovima: primjerice, samostalni novinari, umjetnici, književnici, prevoditelji, tumači, znanstvenici i sportaši.”
Upravo suprotno. Trebam prijevod vozačke dozvole iz inozemstva, gotovo za pola sata – 200 kn u gotovini, najčešće bez računa. Nikad nisam čuo da veterinar izda račun i kaže poljoprivredniku: platite mi za 30 dana virmanom, već odmah naplati u gotovini.
A odvjetnici (posebice oni koji rade s građanima) pričaju bajke: iznosi su u tisućama EUR-a i bez ikakvih računa. Arhitekti također primaju samo gotovinu, geometri isto, raspitajte se kako se naplaćuju poslovi oko legalizacije objekata?! Sportaši i treneri da ne govorimo…
O zubarima da ne pričamo detalje. Kada ste dobili račun od zubara s rokom dospijeća 30 ili 60 dana?
Ma gotovo sve obrnuto od ovoga što tu piše. Pitam se je li autor ikada bio kod, primjerice, javnog bilježnika?
I je li ovo sponzorirano? Ako i jest, uzaludno je, jer fakat puno toga moramo promijeniti ako hoćemo poboljšati svoje poslove te živjeti kao i druge članice EU.[emo_cool]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Ratus, mislim da brkaš naplatu na crno i legalnu naplatu. Svatko može primiti novac na crno, pa i konobar u kafiću. Ali ova zanimanja navedena u članku uglavnom imaju obvezu naplatiti preko računa, barem su moja iskustva takva. I čemu onda taj neki opći akt i naljepnica za kupce? Zar sportaš ili umjetnik prima “kupce” (?) kod kuće?


Zašto je 1% ugostitelja smanjilo cijene kave, a od 01.01 u kasi ostaje 15% PDV-a više?

To je barem jednostavno objasniti.

Imaju manje konkurencije. Dio kafica se zatvorio zbog fiskalizacije. Cijenu nekog prozvoda odredjuje ponuda i potraznja. Manje kafica, skuplja kava. Vise kafica, jeftinija kava.

Isto tako. Kako fiskalizacija bude ubijala male kvartovske trgovine tako ce Konzum, Lidl i ostali dizati marze i dizati cijene.

Mene cudi da postoji tih 1% koji su smanjili cijene.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

To je barem jednostavno objasniti.

Imaju manje konkurencije. Dio kafica se zatvorio zbog fiskalizacije.

Ako je jednostavno objasniti, zasto onda nisi jednostavno objasnio?

Ako su se zatvorili kafici, ucinili su to zato sto im je postalo teze nekaznjeno potkradati drzavu. Zar to nije jednostavnije objasnjenje?

Za one koji rijetko rade sa gotovinom stvar je vrlo jednostavna.
Izdate racun i umjesto placanja gotovinom korisnik usluge otidje u postu ili banku i plati na racun.
A ako imate previse placanha gotovinom ili se bojite da klijent nece poslije platiti izvrsenu uslugu uvedite fiskalizaciju.

Osnovni problem je rasireno poslovanje temeljeno na varanhu drzave, a time i gradjana.
Samo kad bi Jaslicari sa osnove bolje prikupljenih poreza i davanja napravili i slijedeci korak pa smanjili bar neki porez ili parafiskalni namet. Kao na pr Porez na tvrtku. Cisti i klasicni primjet poreza na nista, porez na tvrtku????

New Report

Close