‘Uvest ćemo kazne za poslodavce koji ne daju prednost braniteljima’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Uvest ćemo kazne za poslodavce koji ne daju prednost braniteljima’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Skandalozno. ! Rat je završio prije 25 godina i još nas maltretiraju svojim pravima…….. Treba se požaliti
Međunarodnim sudovima-…ovo je previše.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Miami nob ti je zavrsio prije 70 god i dalje trosimo na njih znatno vise nego na branitelje iz Domovinskog rata

A šou, ovaj lik,očito nikad nije otvorio svoju firmu i vodio je i brao svoje djelatnike i suradnike.

Prvo šta bi gledao kod djelatnika je njegovo znanje i koliko mi može pomoći u poslu, pa bio ona muško/žensko branitelj, ili ne. Nije čudo da smo kao država u banani uz ovakve likove ?!?!?!?!?

Najbolje bi bilo da branitelji postanu odmah direktori u svakoj firmi. Kako se toga nisu sjetili?!

Kuvajt i sve arapske zemlje, financijski ne bi izdržale financirati naše troškove. Vlada i predsjednica se natječu, tko će više obećati i platiti. Na kapaljku saznajemo koliko će nas koštati hrvatski branitelji i njihove obitelji. Enormnih 14. milijardi će nas koštati u idućoj godini, branitelji iz HVO-a i njihove obitelji. Ovo postaje zabrinjavajuće i iscrpljujuće za državu. Svima je jasno da mi tog novca nemamo, ali Plenković i ekipa o tome ne vode računa. Lijepo je zaduživati građane, ali kada ta sredstva bude trebalo vraćati, ova vlada će se baviti drugim unosnim poslovima,vjerojatno u inozemstvu.Ostat će sirotinja sa novim porezima i nametima, dok će mladi napustiti državu.Tko zna, možda to i jeste politika ove vlade, da stranci preuzmu državu kao svoju koloniju.

grebator, uhljeb, NOB-ovac. morat ćemo u još jedan NOB da se oslobodimo ovih branitelja.

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ne radi se o a priori prednosti, zlonamjerno ili zbog neznanja se iskrivljuju činjenice!
Primjer iz nedavne prakse: HR branitelj se javio na natječaj državne ustanove, nezaposlen, oženjen, dvoje malodobne djece, supruga nezaposlena. Godinama, jedini prihod socijalna pomoć. U natječaju se traži NKV, traže 4 kandidata, primaju klinca 19god., ženu 50+, oboje bez iskustva, primaju čovjeka koji ima posao… Sa ovim kandidatom usmeno nisu ni komunicirali, odbili su ga i ismijali iako bi bio daleko bolji izbor od bilo kojeg primljenog (20g. staža, SSS, radoholičar). Dakle, kada su uvjeti minorni, prednost bi se ipak trebala dali branitelju, samom činjenicom da je on te 2 godine bio izvan tržišta rada, pa nije mogao stjecati radno iskustvo, ako i zanemarimo sve ostale činjenice koje su vezane za ratne okolnosti…! Za navedeni slučaj sam osobno pisao žalbu na koju su odgovorili nakon trećeg upita tj. nakon mjesec dana, naravno, objašnjenje je bilo “copy-paste” u dvije rečenice!

da, i? inače, post ti smrdi nadaleko

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Slazem se da je rat odavno zavrsio i da privilegija ne treba biti

Gospon “super24”, ako je meni postavljeno pitanje, mogu vam ponovno objasniti zašti ipak treba postojati pojam “prednost” pri zapošljavanju Hr branitelja, posebno kada je poslodavac država koja te pozvala u obranu i izbacila s tržišta rada(diskriminirala u odnosu na one koji su ostali raditi).Ne radi se o “prednosti” na koju branitelj automatski mora imati, naveo sam vam stoga istinit slučaj gdje se ta “prednost” trebala primjeneiti.U navedenos primjeru, čovjek bi “trebao” imati tu prednost i da nije branitelj.
A to da smrdi, javite se na neki natječaj u javnoj, lokalnoj, državnoj službi/upravi, pa će te se sami uvjetiti što smrdi i odakle!!

Pa neka vlada i sabor pokažu primjerom. Zamijenimo npr Plenkovića braniteljem, sabor zamijenimo braniteljima, onu gomilu direktora u HEP-u, HAC-u… zamijenimo braniteljima…


Gospon "super24", ako je meni postavljeno pitanje, mogu vam ponovno objasniti zašti ipak treba postojati pojam "prednost" pri zapošljavanju Hr branitelja, posebno kada je poslodavac država koja te pozvala u obranu i izbacila s tržišta rada(diskriminirala u odnosu na one koji su ostali raditi).Ne radi se o "prednosti" na koju branitelj automatski mora imati, naveo sam vam stoga istinit slučaj gdje se ta "prednost" trebala primjeniti.U navedenom primjeru, čovjek bi "trebao" imati tu prednost i da nije branitelj.
A to da smrdi, javite se na neki natječaj u javnoj, lokalnoj, državnoj službi/upravi, pa će te se sami uvjetiti što smrdi i odakle!!

upravo tako. nema to veze sa time što je on branitelj (a ako je branitelj vjerojatno ima i (pravo na) neku penziju). a tko zna, možda i ti koji su primljeni umjesto njega imaju neku svoju priču? I ja imam svoju, pa mi nikad na pamet nije palo tražiti neki specijalni status. A ima i nekoliko branitelja (invalida) domovinskog rata u mojoj obitelji. Imaju penziju i ništa ne traže i nikome se ne žale. tako da mi je ovo NOB-ovsko izdrkavanje tim neshvatljivije

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Gospon super24, o kakvom posebnom statusu govoriš? Ova nazovi “prednost” bi imala pozitivne učinke, tj. podrezala bi krila lokalnim političarima (bez obzira o kojoj političkoj opciji je riječ)kojima je jedini kriterij za zapošljavanje rodbinska veza ili mito.Klin se klinom izbija, ali uvijek jedan klin ostaje, u ovom slučaju vjerujem da bi se veći klin izbio…
Analogno tome, zabrana rada nedjeljom je jedino rješenje da se pomogne napaćenim radnicima u trgovinama.Samo fizičkim zatvranjem trgovima možete prisiliti poslodavca da maximalno ne izrabljuje radnike! Nisam ni za kakve zabrane, kvote, privilegije, ali jednostavno nekada morate ozakoniti uvjete ponašanja/rada kako biste pomogli najugroženijima!
Vratit ću se na onaj konkretan slučaj: mala sredina, svi sve znaju, susjeda zaposle (19god., bez obiteljskih obaveza, svi u obitelji rade) a vi ste na socijali i ta ista država vam plaća tu socijalu.

dobro, kakve to veze ima sa time što je čovjek branitelj?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close