Uplata iz inozemstva na privatni račun u RH

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Opće financije Uplata iz inozemstva na privatni račun u RH

Načuo sam da nije dopušten primitak uplate sa stranog računa pravne osobe na devizni račun fizičke osobe u RH? Je li to istina?
U kom je slučaju to dozvoljeno i kako izbjeći ovu glupu odredbu tog socijalističkog deviznog zakona u RH? Molim odgovore.

...povijest se ponavlja...

I ja sam nešto načuo o tome na drugim forumima, ali točan odgovor je -pojma nemam. Ako je tako možda da otvoriš račun vani. Najmanje brige.

Dobro jel ima itko da mi na ovo pitanje odgovori suvislo?

...povijest se ponavlja...

Neznam za tu kombinaciju ali obrnuto je dopusteno tj.primitak uplate sa stranog racuna fizicke osobe na devizni racun fizicke ili pravne osobe u HR.Mozda ti nisam bas pomogao ali eto.

Evo iz prve ruke da Vam objasnim. Znači provjereno je!!! Prodao sam nešto dionica na nex “berzi” i sarajevskoj “berzi” uplatu sam zahtjevao kod “zaje*ane bande” 😉 na devizni račun. Prva uplata iz CG nekih cca 15 000 eura sa brokerske kuće (pravno lice) je protekla bez problema, dok kod slijedeće uplate nešto veće, sa sarajevske berze od brokerske kuće (pravno lice) je bilo poziva od strane banke da dođem dati izjavu o porijeklu novca, te kako bi mi HNB odobrila eure ili kune. Mislim da je limit oko 100.000,00 kuna bez prijave, preko toga morate pisati izjavu. Pošto sam izjavu napravio do 13 h, novci su sutradan ujutro bili na deviznom računu. Gospođa koja radi u banci mi je rekla da je jednom HNB intervenirala tako da je uzela eure i tražila isplatu njihovom klijentu u kunama. Vjerovatno ovisi kad država vrača kredit pa ima manjak deviza. Preko ljeta joj zasigurno ne trebaju euri 😉 Daklem, bez problema možete primiti novce od pravnog lica (ukoliko je brokerska kuća) na devizni račun i isto tako možete swiftat vanka..

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

uplate iz inozemstva mozete dobiti i od fizicke i od pravne osobe bez problema… dobit cete kune ili eure, ovisno o tome koji racun date uplatitelju…. transfer deviza zabranjen je po deviznom zakonu samo u hrvatskoj, dakle u HR devize na dev. racun moze uplatiti samo vlasnik…
za iznose iznad 105000,00 kn HNB trazi izjavu o porjeklu novca

Molim pomoć, kakva je situacija sa porezom na takve primitke? Hvala!

i to je to...

Evo moj prvi post. [smiley2]

Uglavnom kako vidim iz prijašnjih postova(jedan_proš) broker iz inozemstva može uplatiti devize(dolare) na moj račun u npr. PBZ-u.?

Pitam isključivo zato jer imam account kod Ameritrade(ali ga ne korisitm zbog nedostatka informacija(sigurnosti)), znam da su neki ljudi otvarali račune u italiji samo zbog ovog, međutim još nisam siguran u detalje kao što su :

Jesu li upće moguće transakcije od mene kao fizičke osobe prema pravnoj osobi, odnosno kako je to regulirano u zakonu?
Ako je, da li postoje kakvi porezi na pridospjele devize na moj račun od strane Ameritrade-a.?

Svaki komentar, prijedlog, iskustvo, savijet je dobrodošao

Nisam vidio ovaj post, sorry. 1. DA! 2. Ti kao fizička osoba iz “vana” možeš uplatiti pravnoj u HR. Dok je obrnuto malo sa restrikcijama. 3. Porezi ne postoje. Što bit porezovali? Još samo to fali i porez na zrak 😉 Što se tiće ovo sa italijom, vjerovatno se radi da se “ilegalno” iznese suma novca preko 3000 eura, uplati se na ne rezidentni račun u nekoj talijanskoj banci i dalje se rade uplate svugdje u svijet. Glupo je to što HR država malo gnjavi sa tim ograničenjima ali eto.. Opet novci dođu u HR. Naravno HR ubire tu pinku jer samo pravna lica mogu prebacitvati milijune preko banke na druga tržišta. Treba promjeniti taj zakon i onaj da mi kao hrvati možemo posjedovati nekretnine vani. Toliko..

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

bolje ikad nego nikad 🙂

uglavnom da sad skratim:
1)jeli ja mogu iz PBZ-a(ili neke druge banke) uplatit devize na ameritrade bez da me kače neki zakoni, ili kolika je granica ako postoji kvaka

2) dali ja mogu povuci svoj novac od sa ameritrade-a nazad na svoj račun u npr.PBZ bez da me opet kače neki zakoni i postoji opet koja kvaka

oprosti malo sam spor, ali zelim bit siguran

fala unaprid

1. Hmm… Mislim da do 3 000 eura i prođe, ali više ne. 3 000 u džep i u prvu susjednu zemlju. 2. Možeš.

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

e odlično …………….

čim budem u mogućnosti opalit ću par stotina dolara u Atrade da se mogu igrat, pa ko zna mozda i pocnem nesto profitirat ako krene ……….

još jednom ; zahvaljum

[smiley2]

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

da li to znaci da mogu samo do 3000 € investirati preko grane?

New Report

Close