Ugostitelji razočarani poreznim udarom: Ne možemo vjerovati da se to događa!

Naslovnica Forum Komentari članaka Ugostitelji razočarani poreznim udarom: Ne možemo vjerovati da se to događa!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sve, sve, sve – samo nikad ne ono pravo!

Kolika je danas važnost turizma najblje ilustrira podatak da je ovogodišnja zarada bila cca 9,5 milijardi eura dok je cjeli izvoz 2015. godine bio 12,8 milijardi eura (podatak od Comtrade-a – vidi http://www.comtrade.un.org). Dakle blizu je. Znamo da je turizam postao toliko važan ne zbog toga jer se to htjelo ili planiralo nego zato jer je sve ostalo propalo, posebno industrijska proizvodnja.

E pa ovaj najnoviji udar na turizam mene podsjeća na zlobnu uzrečicu “Hrvati i ekonomija – Bog i šeširđija”. Tako nešto se nije smjelo dogoditi.

Pogledajte najnoviji “Business Central and Eastern Europe” Financial Timesa gdje se najzad – nakon niza godina – konačno malo progovorilo i o Hrvatskoj. Analizira se i položaj turizma.

Zbog birokrcije, i kriminala u prodaji državnih tvrtki ostali smo bez posla supruga i ja, sa troje djece. Uz veliki napor, odricanja i kreditna zaduženja uspjeli smo podići poduzeće, koje je u protekle 3 godine naraslo na 10 zaposlenih. Kune poreza nikad nisam bio dužan, kavu nisam popio u svom lokalu da nije otkucana, moji zaposlenici mi više vrijede od firme, uvjeti rada su jako dobri i zato odlično radimo. Konačno mogu plaćati svoje obveze i vraćati kredite, i to je sve, daleko od izobilja i lagodnog života. Bavimo se ugostiteljstvom. U slučaju da dođe do povećanja PDV-a na 25%, trenutno bih mjesečno ostvarivali 20 tis. kuna minusa. Kredit ne bi mogli vračati i vrlo brzo poduzeće bi propalo.
Molim samo cijenjenog ministra, (smatram ga vrlo kvalitetnom osobom i stručnjakom) da omogući meni i ljudima koji će se naći u sličnoj situaciji nekakvu odgodu plaćanja avionskih karata, da možemo napustiti ovu zemlju i nikad, ponavljam al baš nikad se više ne vratiti. Jednom sam pogriješio što nisam otišao, više ne smijem, ne radi mene već radi svoje djece. Ministre, ako ovo pročitaš i odlučiš da češ mi pomoći nekako oko kupovine avionske karte možeš me naći na forumu i javiti se u inbox. Naravno, bit ću ti zahvalan.
Btw, i na taj ću način sudjelovati i u demografskoj reformi.

Kaj kmecite, kad vam je spusten porez sa 25 na 13% niste lipe spustili svoje cijene vec ste razliku spremali sebi u dzep

Jedino bi ispravno bilo da svi sve plaćamo , bez izuzetaka po stopi od 14 %.

protiv sam svakog ali ponavljam svakog novog poreza ili povecanja istog !!!!
ali kada vam je porez smanjen jeste spustili cijene ?
ja nisam to vidio a obilazin i previse lokala !

Ma jadni ugostitelji, dozvoljeno im je šaćicu kave prodavati po 10 kn iako je nabavna cijena ispod 1 kn pa sad eto ove nepravde. Svijet je baš nepravedan.

A najbolji su mi kada se bune što im ZAMP traži plaćanje muzike, a ne pada im na pamet da oni deru goste ogromnom maržom na kavi npr. Nema poštenih, samo udri

povlasteni do sad ,nadalje netko drugi, nemoze svi odjednput i konstantno. mijenjajte posao. prilagodba

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Kad je tim lopovima smanjen PDV na 13% nisam vidio niti u jednom lokalu da su snizlili cijenu za 1 lipu. Sad su odjednom šokirani povecanjem na 25%Oči im ispadoše od šoka.. Druga stvar sto je opcepoznato da su ugostitelji najveci porezni utajivaci. Samo za njih bi trebalo u svakom lokalu zaposliti i postaviti po jednog inspektora pored kase da kontrolira promet.

New Report

Close