U privatizaciju Croatia Airlinesa uključuju se mirovinci

Naslovnica Forum Komentari članaka U privatizaciju Croatia Airlinesa uključuju se mirovinci

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

tko doceka mirovinu, nece tribat cekat poštara da mu je donese !
mirovine nece biti kako raspolazu sa nasom lovom!

gde god treba popušiti lovu mirovinci su prvi.

who dares, wins

Ovo je čisto upropaštavanje hrvatske imovine. Moju mirovinu ovi jugokomunistički manijaci ulažu u dokazane gubitaše i to kako bi sanirali loše poteze svojih uhljeba tj. direktora tih kompanija.

Hrvati su neuki i nesposobni.

srećom još samo par mjeseci gledamo ove štetočine na djelu.poslije se vraćaju u rupe iz kojih su izašli.naputovali su se svijetom na naš račun i udebljali su se od janjetine ali izdržali su hrvati i gore od njih.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity


srećom još samo par mjeseci gledamo ove štetočine na djelu.poslije se vraćaju u rupe iz kojih su izašli.naputovali su se svijetom na naš račun i udebljali su se od janjetine ali izdržali su hrvati i gore od njih.

partija je uvijek bila odana odojcima, jedino ako ni tu nisu dosljedni

To trebate shvatiti kao Pajdasev promidzbeni potez a u zelji da se borba za najuspjesnije javno poduzece na celu koje je premijerov Drug iz mladjih dana
rasplamsa. Iz izvora poznatog samo meni saznajem da kupci stoje u redu 😉 !!

‘…a ovaj put, osim stranog strateškog partnera, u procesu bi mogli sudjelovati i mirovinski fondovi.’

Ova recenica implicira da je prosli put strateski partner sudjelovao u procesu.
No, cinjenica je da strateski partner nije sudjelovao u proslom procesu.
U proslom procesu nitko nije iskazao interes, pa se logicnim namece zakljucak da u proslom procesu nije sudjelovao nitko (sto je cudno, s obzirom da se ovdje radi o zaista super-perspektivnoj kompaniji s vrlo impresivnim rezultatima u zadnjih 20g). Kako je moguce da ni jedan povampireni kapitalist (i to ne liberalni, vec neoliberalni!) nije prepoznao skriveni potencijal ovog naseg nacionalnog ponosa?

‘Takav, pak, aranžman koji ne omogućava preuzimanje operativne kontrole nad tvrtkom od države iz razumljivih razloga je investitorima neprihvatljiv, pa je stoga i osmišljen model po kojem bi u vlasničku strukturu ušli i mirovinci. ‘

Tako nesto bi bilo moguce kada drzava i mirovinci ne bi bili vezani pupcanom vrpcom (primjer Podravka).

‘Vlada je za tu namjenu angažirala Međunarodnu financijsku korporaciju (IFC)…’

IFC nije investicijska banka i ne bavi se savjetovanjem kod spajanja i preuzimanja kompanija, prikupljanja kapitala, itd.
Dakle, radi se o debitantskom nastupu IFC-a.
No, IFC bi uskoro mogao steci dodatno iskustvo u investicijskom bankarstvu, s obzirom da neki u vladi zasada tajno, ali vrlo ozbiljno razmisljaju o angazmanu IFC-a kao savjetnika kod IPO-a autocesta (pricekati cu da vidim tko ce od njih izaci s ovom informacijom u javnost, pa cu se tek onda nasmijati).
Vodeci se iskustvom mudre drzave, ozbilnjo razmisljam o tome da posjetim zubara, slijedeci put kad osjetim bolove u kraljeznici.
Kada vec komercijalni bankari mogu raditi posao investicijskih bankara, zasto se i zubar ne bi okusao u namjestanju kraljeznice i tako prosirio portfelj svojih usluga?

New Report

Close