Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Svi helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u bazu Zemunik
Pretraživanje
Dionička društva
Jedanaest preostalih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a dopremljeno je rano jutros, u subotu 3. prosinca 2016. u 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarnu Zemunik.
ms4 15.2.2012.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Ovo je za hrvatske potrebe beskoristan helikopter. Dovoljno je malo proučiti šta stručne stranice kažu o tom helikopteru i čemu služi. Izviđački helikopter koji se koristi kao potpora jurišnom Apachu. Čemu on može služiti kad ne može nositi ni teret ni nosila ni ljude!? Ruski Mi8 koliko vidimo svake godine pomažu u transportu unesrećenih tj imaju veliku korist i za hrvatsku civilnu uporabu. Ovaj to ne može nego može samo izviđati!?

Igor9 26.7.2011.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
33%

Izviđačko-borbeni helikopteri, dakle ne transportni

delboy 9.2.2006.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

bit će rata, kako je krenulo. moskva i washington neće biti ni taknuti. a zagreb i beograd i sarajevo možda hoće

…povijest se ponavlja…

Marx 26.11.2007.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Zašto ne poljski Black Hawk?

Možda bi rješenje bilo da pitamo Poljake da nam prodaju koji Black Hawk koji oni (odnosno Locheed Martin) proizvode u PZL Mielez-u. Poljaci su čak stornirali ugovor za helikoptere koji su imali s Airbusom da bi mogli kupiti svoje naturalizirane Black Hawk-e,a što je izazvalo pravi mali rat između Varšave i Pariza.

Ovi Kiowa Warriori su polovni i isporučeni su iz američkih vojnih rezervi. Na stranu to što će uopće izviđati (ja sam do sada mislio da je to zanimacija satelita) - nadajmo se da neće biti u službi tako dugo kao MIG-ovi 21 koji još uvijek nisu povučeni iz naoružanja…