Što se događa u Agrokoru? Fabris Peruško okupio sve Agrokorove direktore u zgradi Konzuma

Naslovnica Forum Komentari članaka Što se događa u Agrokoru? Fabris Peruško okupio sve Agrokorove direktore u zgradi Konzuma

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

razumljiv je oprez direktora kompanija jer oni odgovaraju za ono što potpišu, ali situacija s jamstvima je na žalost jasna- donošenjem lex agrokora sva su jamstva dospjela i kao takva trebaju biti uključena u FI

Na djelu je pokušaj najveće pljačke od 90-ih. Svatko tko sudjeluje u ovoj pljački, mora biti svijestan posljedica.

Ledo, Jamnica, Zvijezda, Belje i ostale solventne kompanije nisu insolventne. Jednostavno nisu!

Direkotori Leda, Jamnice, Belja, Zvijezda i ostalih, savjetujte se sa pravicima, nemojte si uništit život zbog kriminala u kojem bi trebali sudjelovat.

Svi ti silni konzultatnti i savjetnici će otići nakon Lexa, bogatiji za x milijuna, a vama, dragi direktori, ostaju tužbe i uništeni životi. Budite pametni!

Jamstva nikako ni pod kojim uvjetima nisu dio solventnih kompanija!

Ledo, Jamnica, Zvijezda, Belje i ostali su solventni i imaju vrijednost za imatelje kapitala. Sve ostalo je neviđen kriminal!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!


razumljiv je oprez direktora kompanija jer oni odgovaraju za ono što potpišu, ali situacija s jamstvima je na žalost jasna- donošenjem lex agrokora sva su jamstva dospjela i kao takva trebaju biti uključena u FI

tako je….zakon je tu prerezao i gotova priča…formalno je jasno da jamstva mogu teretiti firme samo do visine njihovog kapitala, ali to ništa ne pomaže sadašnjim dioničarima jer jamstva prelaze višestruko vrijednost imovine i ako se neka i ne naplate, druga hoće-sve dok ima neke imovine

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ma, što je jasno?
Tko je pokrenuo naplatu po kojem jamstvu?
Prema kome će se u FI prikazati dug po nekom jamstvu?
Zakon proglasio dugove dospjelim, ali je isto tako rekao da ih se ne treba platiti do isteka lex agrokora!
Slijedom toga moje je mišljenje da “vlasnici” jamstava ne mogu pokrenuti jamstvo prije isteka lex-a.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

g. Fabris zna da je najpametnije proglasiti postojeći model nevažećim (jer je nezakonit) i krenuti ispočetka. Nije čovjek glup.

you're fired!

Ovo je jos gore za dionicare nego Ramina 0.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Zašto direktori otkazuju poslušnost? Zato što očito strahuju od zakonskih posljednica jer bi mogli odgovarati, i kazneno i osobnom imovinom, za štetne poteze koji povuku vodeći kompaniju. Jer pojednostavljeno, takvim neosporavanjem i priznavanjem svih jamstava društvo bi postalo insolventno i trasirao bi se put za prijenos imovine npr. Leda ili Jamnice, u Ledo 2 i Jamnicu 2. Originalnim kompanijama ostali bi samo dugovi. I manjinski dioničari sve bi izgubili. No direktori ovdje pokušavaju sačuvati svoju kožu.

Naime, mnogi postavljaju pitanje kakvu su protučinidbu dobila Agrokorova društva koja su u golemim iznosima, većima i od svoje vrijednosti, jamčila za goleme Todorićeve kredite? Što su oni to konkretno primili za milijarde kuna jamstava koje su prihvatili? To je osnova preko koje manjinski dioničari nastoje osporiti jamstva, usput podsjećajući da je i unutar samih jamstava bilo propisano da društva ne mogu isplatiti jamstva iznad visine dobiti.

Znači ako sam ja dobro skužio članak, Peruško želi da se izrade i potpišu izvještaji KOJI NJEMU ODGOVARAJU, a ne izvješća koja pokazuju pravo stanje?


Ovo je jos gore za dionicare nego Ramina 0.

A daj mi to molim te objasni kako?
Nema jamstava nema tereta na profitabilne kompanije.
Shvatila ekipa da je to kriminal i da nema odvjetnika koji ih iz toga može izvući, bez obzira koliko im love Peruško ostavio.Peruško će ostati čist, a oni će pojesti______.
Nek obrate pozornost na par stvari:
1. Jamstva su dana u ime drugih dioničara između ostalog i mirovinskih fondova kao i stranih fondova
2.Jamstva su dana preko kapitala firme što nije zakonito(stoji čak u ugovoru),protučinidba?
3. Na temelju tih jamstava tjeraju u stečaj firmu npr… Ledo, Agrolagunu u kojoj nisu većinski vlasnici koje zarađuju solidne novce
4.gdje su novci koji su se posuđivali voljenom gazdi (pitat će ostali dioničari), a sad firma ide u stečaj-zrcaljenje?
5.zašto se otpisuju dugovi Kozumu i Agrokoru, a firme tjeraju u stečaj?
6.Zašto nakon svega otkrivenog Jamnica Ledo i Belje opet jamće Roll up za pokrivanje Agrokora, Konzuma i ostalih kompanija koje nemaju budućnost?
7.PU može potpisati hrpu odricanja od odgovornosti, ali onaj Mercedes, Audi, BMW koji vozi na trošak firme vozi kao odgovorna osoba i bajke koje mu Petruško prodaje su samo to bajke,- postoji nešto što se zove kazneni zakon, a on kad se primjeni je daleko od bilo kakve bajke!

Želim im svu sreću ukoliko jamstva provedu kroz bilancu, samo neka paze Luka iz čelije broj 2 voli profinjene dečke! 🙂

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

POŠTOVANI – potpuno me iritira činjenica da su u nagobi i pregovorima zanemareni udjeli u vlasništvu pojedinih dijelova koncerna , stoga se postavlja pitanje zakonitosti postupanja UPRAVITELJA – TZV. IZVANREDNOG POVJERENIKA , i to u načinu davanja jamstava stranim kreditorima , jer npr. LEDO d.o.o. nije u Večinskom vlasništvu Agrokora !!!!!!!
DAKLE – NA DAN STUPANJA NA SNAGU tzv . LEX AGROKORA , većinski udio u LEDO d.o.o. imaju mali dioničari sa udjelom većim od 51% , dok Agrokor posjeduje 48% dionica , iz postoječih podataka proizlazi da je putem LEXa napravljeno nezakonito izvlaštenje fizičkih i pravnih osoba , a bez ovlasti u skladu sa postoječim zakonskim propisima i Ustavom RH ….stoga gore navedeni podaci postaju osnova za TUŽBE i pregovore u nagodbi , jer je barem što se LEDA tiče napravljena OTIMAČINA poput one iz 1945 god , kako je RH članica EU TAKOVO postupanje nije u skladu sa EU ZAKONIMA I država članica bit će prisiljena nadoknaditi štetu iz proračuna , asve zbog LEXa !!

L.P.

New Report

Close