Što nas čeka u 2018. na tržištu nekretnina

Naslovnica Forum Komentari članaka Što nas čeka u 2018. na tržištu nekretnina

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Naucio sam nesto novo- diferencijalni rast.
Dobro je poznato da se trziste dugorocno ne moze procijeniti, tako da je prognoza sto ce biti iduce godine jednaka vračanju.
Pitanje je koliko su sami prodavaci digli cijene i za koliko su zaista prodali, jer vec duze vrijeme cijene nasih nekretinina su presmjesno visoke.
Sada vi meni recite na koju foru netko s iznadprosjecnim primanjima inzenjerske ili biomedicinske struke moze kupiti nekretinu za 200k eura. Kupovanje nekretnina u kojoj ce se zivjeti kod nas je besmisleno, dok kao investicija u odredenim slucajevima ima smisla. Ali bez tatinih novaca to je proces od 15-20 godina.

Vi niste čuli za kredite?

Nema smisla dizati kredit u drzavi koja konstantno nazaduje.

Onda odeš u neku “naprednu” državu i problem riješen!
P.S. baš me zanima koliko godina će ti trebati za takav proces u toj zemlji (bez tatinih novaca)?

Nevjerojatno je da moramo plaćati mlaćenje prazne slame u omotu zvanom HGK. Zemlje koje ni blizu nisu toliko orijentirane na nekretnine kao naša imaju stručne i marljive službe koje prate i analiziraju realizirane cijene tijekom godine, a ne laprdaše o traženim cijenama iz oglasnika, “euforiji” prodavača koja nema nikakvog pokrića u realiziranom prometu. To tržište ostaje meka za šarlatane, mutivode, perače novca i slične.

New Report

Close