Rast BDP-a ubrzao iznad 3 posto prvi put od 2008.

Naslovnica Forum Komentari članaka Rast BDP-a ubrzao iznad 3 posto prvi put od 2008.

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/rast-bdp-a-ubrzao-iznad-3-posto-prvi-put-od-2008-324735# [poslovni.hr]

izneseno toliko brojiva od kojih se pesimistima,kešoljupcima i sličnim ledi krv u žilama i slažu kompozicije knedli u grlu da je to čak neugodno za…

ali ne mogu preskočiti referiranje na dio koji mi je skoro navukao suze u oči.

“Prema najnovijoj anketi Hine, osam makroekonomista procjenjuje da je rast BDP-a u prošloj godini iznosio 2,9 posto, dok su prije tri mjeseca očekivali 2,6 posto.”

:-)))
me neće oni u taj rast vjerovati niti kad bude službeno objavljen jer oni su oličenje pesimzmus croatizmus ali još više od toga oni su predvodnici,najveći zagovaratelji istog i to više godina.
s obzirom da je sve manje željnih učestvovanja u utrci za pokal najnevjernijeg tome u oporavak burze, stoga su upravo oni po meni najbolji kandidati za tu titulu iako se nisu sami kandidirali po meni su je zaslužili.

pa pradlažem na glasanje tko je za da se njima dodijeli ta titula.
ja sam ZA

svi pesimisti su pozvani prije konačne odluke da oglase svoju kandidaturu ako se drže boljim kandidatom.

a našim” stručnjacima” poruka da u HR nije zakonom propisana kazna za bilo kakav oblik pesimizma čak i kada za njega nebi bilo jakih temelja te da se slobono ohrabre jer ovo već prerasta iz smiješnog u ….

osobno bi i za manje od njihovog viišegodišnjeg uzastopnog promašivanja pojeo svoju diplomu ali očito da nismo svi jednakih kriterija….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

A tek EIZ , i njihova pesimistična predviđanja za industrijsku proizvodnju tamo negdje u 9 mjesecu prošle godine :):) i zaboravih na onaj njihov ” indeks” koji su sami razvili 🙂 ” good job ” , gospodo !

New Report

Close