Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Pruga od 200 milijuna eura DIV-u, Dalekovodu i Zg Montaži
Pretraživanje
Dionička društva
Na natječaj se javilo šest ponuđača, među kojima i Swietelsky, koji je odbijen na prošlom poništenom tenderu.
kaufman 26.11.2010.
Mali krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
-

Nakon što ova pruga bude gotova, ove naše firme koje dobiju ovaj posao će samo moći odnijeti gaće na štapu.
Stvar je u tome da većina naših građevinskih firmi uopće ne zna napraviti kalkulaciju ponude, a sve iz razloga što su naučile raditi s državom gdje su ugovarale posao ispod realne cijene, a onda poslije aneksima probijale ugovorene iznose za dva, tri i više puta. Tako su izgrađene sve naše autoceste, tuneli i ostali infrastrukturni objekti, nema ni jednog gdje cijena nije probijena.
Nisu ovi Austrijanci, Česi i ostali blesavi, pa su njihove ponude cca 20 Mio eura veće od ovih naših.
Problem je u tome što ovdje neće biti nikakvih aneksa niti povećavanja cijene za 2x, jer to više ne financira lud narod iz RH nego EU, a tamo vrijede malo drugačija pravila nego što su vrijedila kod nas.

kravaipile 8.10.2007.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

A što mislite kako bi stranci, koji znaju kalkulirati, izveli ove radove? Mislite da bi prugu radili Austrijanci i Česi?

Ne, nego bi podugovorili domaće podizovđače, i uzeli sebi management fee. Sad vidite i koliki.

Cimbe 15.10.2015.
100%

Mene samo interesira gdje se mogu vidjeti troškovnici tih ponuda, jer dobro se zna kolike su cijene materijal i gdje se može taj materijal nabaviti. I na kraju da se vidi cijena samih radova i pojedinih segmenata tih radova, jer kao što je običaj cijene se napuhuju pri čemu pojedinci stave milijune u džep a radnici rade za minimalan. Siguran sam da tu ima prostora da to sve zajedno bude još povoljnije!!!