Prka: Hrvatskoj ne treba 68 javnih tvrtki, to je puno previše

Naslovnica Forum Komentari članaka Prka: Hrvatskoj ne treba 68 javnih tvrtki, to je puno previše

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A kaj on zna o gospodarstvu i ekonomiji ? ? ?
Prvo je doveden po zadatku i to zna se sa kojeg širokog brijega, a onda se baš jako domoljubno ponio kad je prodao našu privrednu banku !
Sve hrvatske proizvodnje su opstruirali sa beskonačnim zavlačenjem odgovora za kreditiranje i gle čuda sada nema strojegradnje, alatnica, ljevaonica, predionica, drvoprerađivača i itd ! ! !
Baš me interesira koju kolateralu i poslovni plan ima njegov prijatelj iz Radničke kad uvijek može dobit kredit za nepotrebnu izgradnju novih poslovnih prostora namjene POTROŠNJA NOVACA ? ? ?
A od kud će ljudi trošiti kad taj genijalac nije financirao industijsku proizvodnju i nema novo stvorene vrijednosti ili RUC – a, ali već se centri zatvaraju i nekretnine koje bankari drže zjape prazne i svaka čast Liniću ako im uspije naplatit porez na glupo investiranje ! ! !

Europa ima plan-strategiju ““. U isto vrijeme u Republici Hrvatskoj – zastoj. Premda se Republika Hrvatska jasno opredjelila u vezi s budućim stanjem hrvatskoga energetskog sektora. Usvajanjem Strategije energetskog razvoja Republike Hrvatske opredjelila se za otvoreni, liberalizirani i efikasni energetski sektor usklađen s načelima Europske unije. Što se tiče aktualnog stanja hrvatskoga energetskog sektora postoji opća suglasnost o glavnim problemima sektora. To su:
*slaba likvidnost tržišta i nemogućnost izbora opskrbljivača,
*nedovoljna izgradnja novih energetskih objekata,
*administrativni način utvrđivanja cijena energije i
*slaba poslovna efikasnost postojećih energetskih subjekata
.
U hrvatskom energetskom sektoru bilo je posljednjih godina više pokušaja da se riješe navedeni problemi energetskog sektora. Ti pokušaji nisu dali veće rezultate. Primjerice, zabrinjavajući je očekivani raskorak između porasta potrošnje i pada mogućnosti proizvodnje električne energije, mreža prirodnog plina i nadalje nedostaje na polovini državnog teritorija, nema poboljšanja konkurentne sposobnosti i efikasnosti hrvatskih energetskih tvrtki. Očito je da današnji način funkcioniranja energetskog sektora ne generira dovoljnu motivaciju za rješavanje problema i da su nužna nova rješenja, provjerena u praksi razvijenog tržišnog gospodarstva. Analiza aktualnog stanja pokazuje da :
*energetsko zakonodavstvo je komplicirano u primjeni,
*ovlasti regulatora su relativno ograničene,
*INA ima dominantni položaj u proizvodnji i dobavi plina, a HEP u svim djelatnostima elektroenergetskog sektora,
*uvjeti poslovanja nisu poticajni za ulazak novih energetskih subjekata,
*energetski sektor zaostaje u razvoju i izgradnji (sigurnost opskrbe, tehnološki razvoj),
*cijene energije se formiraju na administrativni način,
*postojeći energetski subjekti zaostaju za uspješnim energetskim tvrtkama
.
Iz Ministarstva za sada samo priopćenja i konferencije za novinare bez javnih tribina, okruglih stolova, rasprava struke.

HCOIE

oprostite g.Prka,
ali ja Vas molim malo doze samokritičnosti, zajedno sa kolegama sugovornicima koji su svi redom dio elite koja ima moć i financije u proteklih 20 godina, odgovorni ste najvećim djelom za situaciju u gospodarstvu i državi.
ispletena je mreža kojom država i društvo postaje sve siromašnije, samo ste vi sve bogatiji.
znam da volite pročitati komentare jer time želite hraniti svoj ego i zato Vas molim da zaustavite sve tumorne poslove i pustite da se hobotnica rasplete, osjetiti ćete olakšanje, makar i malo odmarali u zatvorenoj ustanovi.

Hrvastkoj ne trebju niti vampiri ala Intesa Sanpaolo…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Strani plaćenik koji isiše miljardu kuna godišnje iz države a ne investira ništa osim u kartice i kredite za potrošnju.
Problem Hrvatske nije Sanader nego strane banke koje drže sav novac koji ne daju gospodarstvu.
Sjetite se intervjua čelnika ingre gdje je rekao što se desi kada dođe tražit kredit u tu banku za neki natječaj u zemljama sjeverne afrike.
Onda ta banka poslovni plan iskopira i da talijanskoj konkurenciji koja se natječe za isti taj posao.

New Report

Close