Prehrambeni proizvodi iz Unije potiču deflaciju cijena hrane u Hrvatskoj

Naslovnica Forum Komentari članaka Prehrambeni proizvodi iz Unije potiču deflaciju cijena hrane u Hrvatskoj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Domaći proizvodi ne da su skupi već preskupi. Troškovi proizvodnje i radne snage su znatno manji, no svejedno je maltene svaki domaći proizvod znatno skuplji od kvalitetnijeg uvoznog. To je mimo svake tržišne logike. Ulaskom RH u EU otpali su porezi i carine. Trgovci uvoznu robu od 1. srpnja 2013. uvoze za znatno nižu cijene, taj profit oni ne iskazuju u novoj nižoj cijeni svojim kupcima. U protivnom, cijene ili su ostale iste ili su veće nego prije. To je jedna anomalija više na prehrambenom tržištu RH. No time bi se trebale pozabaviti domaće agencije u Hrvatskoj koje nadgledaju tržište te poštivanje prava i cijena na istom. Niti se kupci bune niti te i takve agencije nešto poduzimaju po dužnosti. Kupac u RH je u svim segmentima prevaren i nezaštićen.

još jedna od uistinu suludih analiza.

jedino čemu sam se o eu nadao u prvo vrijeme bio je da će cijena hrane drastično pasti, 40-50%, a oni ovdje kukaju kako je pala 3%??!

pa treba samo prošetati po okolnim zemljama da se vidi kako je kod nas cijena hrane brutalna deračina.

smislena bi bila analiza koja bi razotkrila zašto cijena hrane nije doista pala koliko bi trebala. ta kod nas ima sve više ljudi, masa, koja je na rubu gladi, a na jedinstvenom eurposkom tržištu mogli bi se najesti i napiti proizvoda iz rumunjske, slovačke, mađarske – zašto ih kod nas nema?!

New Report

Close