Predstečajna nagodba – o čemu se tu zapravo radi?

Naslovnica Forum Komentari članaka Predstečajna nagodba – o čemu se tu zapravo radi?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

I to je opet usmjereno na to da se država i banke namire, a ne i mali vjerovnici.

“Zakon propisuje obvezu pokretanja postupka predstečajne nagodbe (članak 39. Zakona) za poduzetnike koji su nelikvidni ili insolventni, i to pod prijetnjom prekršajne odgovornosti.”
Ovim “zakonom” se samo štite kriminalci.Poništava sve zakone koji su po svojoj funkciji trebali spriječiti da dođe do svih nezakonitih situacija do kojih je došlo.UNATOČ PROPISANIM ZAKONIMA.KOJE NITKO NIJE PROVODIO.
Sad je izmišljen novi “zakon” da zaštiti mafiju i da im da još vremena.I to nakon što su dobili godine da nesmetano nepoštivanjem zakona pokradu imovinu, ulagače, dobavljače i radnike.
Sad im se zakonom propisuje da je to u redu?!
Zbog neotvaranja postupka prijeti prekršajna prijava,a zakon propisuje da propala nagodba znači automatski stečaj i likvidaciju.Smiješno.Kome to ide na ruku? Gospodin dužnik otvori postupak i boli ga đon za sve, firma i dugovi u povijest,a on u multimilijunsku mirovinu…

Čast onima koji su sva sredstva ulagali u firmu,učinili sve da zadrže radnike i očuvaju imovinu,čiji su problemi posljedica bilo kakvih odluka i uvjeta vezanih isključivo za poslovanje firme.Ali takvih je jako malo.
Za ostale istraga,zatvor,oduzimanje imovine i doživotna zabrana bilo kakvih funkcija u gospodarstvu i poduzetništvu.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

Postovani,

Ne bismo se slozili kako su predstecajne nagodbe namijenjene samo namirenju drzave i banke, vec su one sredstvo kako bi tvrtka restrukturirala (pocela iznova) te samim time pokušala prevladati probleme koji trnutačno postoji unutar organizacije.
Iako neke velike tvrtke iskorištavaju ovu mogučnost kako bi otpisale velika dugovanja ipak je veći broj onih drugih, kojima je to posljednja slamka spasa.

Kako se bavimo izradom projekatne dokumentacije za pokretanje postupaka predstečajne nagodbe znamo iz kojeg razloga tvrtke isti pokreću.

Predstečajne nagodbe nisu savršen mehanizam, međutim one su trenutno najbolje što je Hrvatska ponudila.

Ukoliko Vas zanimaju konkretnije informacije o tome pozivamo vas da provjerite poglavlje o predstečajnim nagodbama na našem siteu – Predstečajne nagodbe[/url]

Predstečajne nagodbe nisu savršen mehanizam, međutim one su trenutno najbolje što je Hrvatska ponudila.

Predstečajne nagodbe su trenutno najbolje što je Kukuriku vlada ponudila za legalizaciju pljački svojih građana.

@nadrasec
Aj sinko mani se corava posla,ako ne razumis nista.

@ttomo
Upravo tako kao sto si napisao.Legalizacija pljacki i to ona posljednja u nizu.Nista drugo.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sumnji-i-kaznenih-prijava-sve-vise-todoric-po-linicevom-zakonu-povoljno-do-hotela-na-jadranu/715355.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Još će Linić igrat na karte sa sanaderom….[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Ovdje se kroz predstečajnu nagodbu odigrava pljačka neviđenih razmhera.
Zloglasni Fond za privatizaciju je med i mlijeko kakva se kroz predstečajbe nagodbe pljačka i privatizacija događa.

Osim Linića kao vođe ove kriminalne organizacije koja je organiziranja u svrhu plačke, u zatvoru bi mogao završiti i Bajić, koji ima prijave i na njih ne reagira, odnosno opstruira rad državnog odvjetništva. Osim ako ne bude pokajnik pa se nagodi sa novim Državnim odvjetništvom.

P.S. Imate na radiju 101 jucer intervju tjedna sa sucem Kolukußićem. I on je po službenoj dužnosti podnio kaznenu prijavu Uskoku vezano za jednu Predstečajnu nagodbu. Naravno nije rekao koju.

Poslušajte intervju. Vrlo interesantno.

New Report

Close