Poučna priča: Zašto je Njemačka danas ono što je SAD nekad bio

Naslovnica Forum Komentari članaka Poučna priča: Zašto je Njemačka danas ono što je SAD nekad bio

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

točniji naslov bi glasio: zašto je SAD danas ono što je Njemačka nekad bila? i još uvijek jest…

ne budite smiješni. Pa Njemačka je kolonija od 2. svjetskog nadalje

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Dabogda mi bili “jadni” kao Njemačka….čoljudi moji kad u Njemačkoj bude kriza ovdje će se skapavati od gladi…

Fascinantno je to da su se Njemci za ovu krizu počeli pripremati 2003!!! – a kod nas se još 2008. razglabalo jesmo li u Krizi – ili ne(ministar financija Šuker- Sanader ljeto 2008.)

u Njemačkoj je kriza.. no što bio o tome znali kauč-kozmopoliti?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

NACIZAM

Njemačka i EU uz Kinu će biti jedno od najjačih gospodarstava svijeta ma šta vi rekli, a vi i dalje pušite spinanje američkih medija i američkih kvazinobelovaca. I našim medijima i novinarima bi bilo pametnije da više pažnje posvete njemačkoj i austrijskoj ekonomskoj doktrini s kojom smo povijesno i tradicijski povezani, a ne konstatno citiranje kvazinobelovaca tipa Krugman, Stiglitz i ostali koji su svojim ekonomskim znanjima i doveli USA u situaciju gdje jesu. [bye]

poučna priča. Poučak – nitko kao njemci.
Ta nije valjda tako. SAD se ugleda na kanadu, tamo je daleko bolje, socijalna su prava veća, plaće su preko 30.000kn. Osim toga, u Francuskoj i Nizozemskoj se živi u izobilju, u njemačkoj ne. Norvešku i Švedsku bolje ne spominjimo. Dakle, servirate nam priču o njemačkoj sreći.
1. ok njemci su dobri po nas, naši stari saveznici. Ali nije tamo dobro više kao prije. Teško se zaradi 2.000 eur.
2. ovaj par koji ste izabrali je tiha strava. dakle, oni će 40 godina raditi za 6 tjedana godišnje odmora i smijeha? Nekako našem mentalitetu više odgovara 6tjedana godišnje pripremati pljačku i krađu te sitne prijevare za mirovinu već raditi kao magarac?!
3. u njemačkoj je jaka industrija – kada ne outsourcaju u druge dijelove EU i EFTA-e proizvodnju dijelova za autoindustriju već samo prodaju njemačka vozila. Osim toga IT sektor im izvozi a outsourca opet nigdje u EU. Hrvatima NIKAD neće biti jake industrije, što bi onda njemci izvozili nama. Pogledajte kako su mađari klekli i česi kojima je bazična industrija u BDP pokazateljima razvoja. EU NE POTPOMAŽE RAZVOJ TEŠKE INDUSTRIJE EU niti pretpristupnim fondovima. Osim toga sve su mediteranske zemlje klekle pod gotskom betom. Zbilja, volimo volimo mi njemce, ulaz u EU su nam dali, DAT će NAM DA BUDEMO BRŽI I BOLJI TE BOGATIJI OD NJIH SAMIH!!?
4. DIVNA je priča o gotičkoj štednji. Hrvati nemaju za osnovne namirnice ekonomske košarice, ne zaboravite to. Kod nas je ČUDO 170 milijardi kuna štednje građana. ČUDO! Kod nas štednja ne pali.
5. njemački kapital nije etičan niti moralan. Pogledajte Tcom, Liedl, Kaufland što će nam napraviti idućih 5 godina. Pokupovat će nas ako se ne počnemo boriti za kvote i odgađanja ulasku stranog kapitala u RH.
Dakle, nama se čita kako se hrvatske javne i privatne institucije i korporacije bore za novih 13% najbogatijeg sloja hrvata koji će nas podići do 2.000eur mjesečno prosječne plaće i kamatne stope na stambene kredite od ispod 2%!!
zahvaljujemo

Ovo sam pročitao sad neki dan u jednim on-line novinama kao komentar na neki tekst slične tematike

Nikola Vasic · Česti komentator · Srednja Ekonomska Skola Beograd
Sto Hitler nije uspeo 1941, a to je da zavlada celom Evropom upravo sada pokusava Angela Merkel, ali bez rata unistavanjem privreda ostalih zemalja i dovodjenje na prosjacki stap. Ne zaboravite pre uvodjenja € prvi put u istoriji plate u Austriji su bile vece nego u nemackoj a sada je Austriji smanjen kreditni rejting a u Nemackoj privreda cveta…nije mi jasno kako su se oni izvukl…sem ako ne pogledamo da je odnos DM i € bio 2:1, a posle par god je bio 1:1, e sad vidite kako je Nemacka udvostrucija Novac, zato ce € jos malo u istoriju a Nemci ce nastampati duplo vise DM nego su imali 2002

Scrapman

New Report

Close