Porez na nekretnine izgurat će ‘cimerfraj’ iz sive zone

Naslovnica Forum Komentari članaka Porez na nekretnine izgurat će ‘cimerfraj’ iz sive zone

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Anonimno, 25.11.2012. u 23:15
bigfoot:
Referenduma će biti jedino ako se mi obični građani izborimo za to.
Razmislite malo i shvatit ćete da porez(i ne samo ovaj zadnji u nizu) odgovara svim strankama.Od čega bi drugo prehranjivali svoj prekobrojni kadar koji besposleno sjedi u općinama i županijama,kupovali skupe automobile i isplaćivali sebi dnevnice.
Ovo što oni pričaju je samo populistička predstava za narod.
Zato nemojmo samo kukat nego se potrudimo da do referenduma zaista dođe.

.

izdali 344 rješenja. ubila ih polivačina.

Pa ne mogu više kazni ni skupiti kad nemaju ovlasti.. sve je to pre smješno ali inspekcija ne može ući u kuću na kojoj nema izvješena tabla “sobe” ili “apartmani” .. oni u takve objekte mogu ići obavezno uz pratnju policije jer u kućama gdje nije prijavljeno bavljenje turizmom nemaju nikakve ovlasti… Ja svaki put kad mi dođe kontrola pitam zašto uopće obilaze kuće koje plaćaju porez paušalno jer oni od toga nemaju ništa.. prijavio ja gosta ili ne oni time ništa ne gube jer ću ja na kraju godine bio popunjen 30 ili 90 dana morati platiti isti iznos koji je već prije propisan. Treba dati veće ovlasti inspektoratu ili ga treba ukinuti jer sa ta 344 rješenja oni neće pokriti niti jednu mjesećnu plaću za sve njih pa ćemu onda uopće da postoje…

idući tjedan će bit bolje...

… ili ga treba ukinuti jer sa ta 344 rješenja oni neće pokriti niti jednu mjesećnu plaću za sve njih pa ćemu onda uopće da postoje…

Da zasto postoje.A kako bi rodbina inace imala posal i primala placu?!

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Izjave tipa “porez će zamijeniti komunalnu naknadu” uopće nisu istinite. To je samo varka da se ljude prevari i da ne “talasaju”.Posao Vlade nije uvoditi poreze nego poboljšati gospodarstvo i ODREDITI neke parametre nakon koje postigne MOŽE uvoditi bilo kakve namete a posebno ovakav porez. SDP Vlada nije napravila ništa, uvodi poreze i priča: ” mi ne krademo i zato smo bolji od onih prije”. I ptice znaju da je HDZ pokrao državu. No ovaj sastav pljačka građane. Ranije je bila pljačka za koju se ne zna a sada je na sceni pljačka pred očima svakog. U osnovi nema razlike, u stvari ovo je još gore jer je nastavak pljačke.

s obzirom da su kapaciteti za iznajmljivanje uglavnom prilagođeni, integralni dio nekretnine u kojoj vlasnik redovito ili povremeno živi i kako se po prijedlogu poreza na takve nekretnine obračunava olalšica, ne vidim smislo naslova ovoga članka jer je nejasno na koji bi se to točno način, navedeni porez, drugačije obraćunavao na ‘cimerfraj’ iz sive zone od cimerfraja iz legalne zone?!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

…kada bolje razmislim, ‘cimerfraj’ iz sive zone je u boljoj poziciji naspram legalnog jer na stanove i kuće u kojima vlasnik živi bi se primjenjivale olakšice u visini od 88 do 95% dok građani koji se bave iznajmljivanjem apartmana i soba (“zimmer frei”), a za to plaćaju paušale, ulaze u kategoriju olakšica 70 do 85%.

dakle, ne samo da porez na nekretnine NEće izgurat ‘cimerfraj’ iz sive zone nego će ga još i povećati jer ne prijavljivanjem djelatnosti nisu obvezni kategorizirati smještajne kapacitete, plaćati paušalni porez, prijavljivati i plaćati boravišne naknade, nisu podložni kontroli cijelog niza inspekcija a i porez na imovinu bi bio manji ukoliko se neprijavljena djelatnost provodi u nekretnini u kojoj se živi.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

TKO SE NIJE SKRIO MAGARAC JE BIO !

Valjda vam je sada jasno da je ova Kukuriku Vlada gora od Vlade Skakavaca .

I Skakavci bi vam ostavili više i nebi vam svake godine dolazili .

Rješenje je da svoje nekretnine (bezporezno) darujete svojoj ženi , svojoj djeci ,mami , tati .

Pa neka se tamo u vikendici prijave da stalno žive , plati će manji prirez nego u vašem gradu .

Ako se je HNS-ov Dragičević prijavio u Puščoj-Bistri i ušparao 600.000kn na porezu , možete i vi .

Ako treba i rastavite se od vlastite žene , kao što je to i Bandić učinio .

Ako tko od darovanih kihne , ne provodite ostavinsku raspravu !

Jel vam sada jasno zašto su gruntovne knjige NETRANSPARENTNE ?

Zato da nebi Skakavci znali šta je čije !

New Report

Close