Forum

Naslovnica Forum Opće financije Porez na inozemni dohodak i druga porezna pitanja
Pretraživanje
Dionička društva
pbaskovi 11.4.2019.
Srednji krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
-

Poštovanje, zanimalo bi me nekoliko stvari.

1. Znam da preko SKDD kada kupujemo dionice i te dionice isplacuju dividendu, onaj tko isplacuje dividendu mora zaracunati i odbiti porez, znaci sto se tice nas to je laganini i ne moramo se toliko brinuti, osim da do 31. sjecnja predamo godisnju prijavu, a nisam siguran ni da to trebamo nego se vjerovatno sve radi preko srednjek klirinskog depozitarnog drustva (SKDD), treba dakako uplatiti porez na kapitalnu dobit ako smo prodali dionice unutar 2 godine i ostvarili kapitalnu dobit. Ako smo sveukupno sa kapitalnom dobiti na nuli ili miusu sto znai da nista nismo zaradili onda i ne placamo porez.
2. Sto je sa inozemnih dohodkom u obliku dividendi? Ako recimo ja koristi p2p lending u estoniji, da li ja tamo moram prijavljivati porez (konkretna situacija je da oni ne odbijaju odmah porez), i onda ovdje. Koji su uopce rokovi? Cuo sam da unutar 8 dana, a onda na lideru clanak da se samo jednom godisnje itd.
3. Ima li nekakv nacin da se o svemu ovome informiram a da ne moram placati poreznog savjetnika po 500-900 kn po satu

Hvala svima na odgovorima, vjerujem da ce ova tema pomoci i drugima sto bi se upustili u ovakva ulaganja a opet neznaju kkao rjesit to porezno pitanje.

Boris..... 16.8.2018.
Korisnik s iskustvom
Veliki krug prijatelja
-

Ja sam izgubio dane i dane da potrazim odgovor na ovo pitanje i na kraju odustao. Setao sam od saltera do saltera ali nista. Radilo se isto o SKDD i Njemackoj. Totalni kaos je nastao kada su Njemci zakljucili da bi razliku poreza izmedju Hrvatskog (SKDD) i Njemackog morao placati i Njemackoj. Problem je sto svaka strana tumaci svoje.

Imas nesto ovdje: Vaš link … [poslovni.hr]

ili ovdje nesto o dvostrukom oporezivanju: Vaš link … [porezna-uprava.hr]

pbaskovi 11.4.2019.
Srednji krug prijatelja
Korisnik s iskustvom
-

Hvala @Boris… vidit cemo sta se moze. A nista dalje je samo istrazivati.

amadeo 2.7.2019.
Srednji krug prijatelja
Novi korisnik
-

ako saznate još nešto bio bih zahvalan da podijelite ovdje informacije. hvala i lp