Podravkina pića neće ni Todorić, ni Tedeschi, ni Šimić

Naslovnica Forum Komentari članaka Podravkina pića neće ni Todorić, ni Tedeschi, ni Šimić

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

zamrznuti asortiman im ni je profitabilan… studenac je 50 godina bio ispred jamnice. lero… kumeki su uništili sve što se je dalo uništiti. samo da mi je još znati u koju rupu se je zavukao onaj ljakse friščić ?!

who dares, wins

Zasto bil bilo tko od ovih koje ste pitali bio zainteresirani za Studenac i Lero? I Agrokor a i Atalantic grupa imaju svoje mineralne vode i segment bezalkoholnih pica. Simic je premali za ovakve akvizicije. Znaci, vjerojatno dolaze stani igraci u pitanje, sto ce se vec nakon ulaska Hrvatske u EU vidjeti.

bitno je da segment pića prodaju jer to žele, u nekom razumnom roku jer smatraju da će bolje poslovati bez njega, a ne zato što su u (pred)stečajnoj nagodbi pa da im se imovina rasprodaje na silu što se događa nekim firmama

nesnalažljivi komunisti trebali su uvesti Studenu na partijske sastanke vlade

Jao, kako ste fulali u brojkama. Ceo fudbal, rekli bi braća Srbi.
Biznis pića ostvario je lani 172,5 milijuna kuna prihoda uz 34,9 milijuna kuna MINUSA!
Ovo što ste vi objavili, prihod od 343,5 milijuna kuna, je prihod u segmentu PIĆA I OSTALO. A i to ste krivo pročitali jer je taj segment lani ostvario minus od 10,4 milijuna kuna, a ne toliku dobit. U konsolidiranom izvještaju po poslovnim segmentima, naime, dobit je prikazana bez zagrada, a gubitak u zagradama.
Zaboga, kako se niste zapitali tko bi uopće prodavao biznis koji godišnje donosi 10 milja čistog profita?

hate red

Studena je odličan brend i odlična voda no posto je izgubila svoju lidersku poziciju na tržištu i propustila ući u HoreCa kanal iako je bila prva sad ju je teško uzdignuti a sve to košta milijune. Problem budućem vlasniku je što nema šansi u 700 Konzuma i 1000 kioska Tiska. Nažalost Podravkino vodstvo devastiralo je odličan brend i prokockalo lidersku poziciju. Cola zatvara Bistru pa postaje potpuni monopol Jamnice i još veći prihodi Agrokoru jet će uzet i njihov postotak tržišta.

Btw Šimic nije nikako premali za ovakve akvizicije,on je postao najveći biznismen od ex sportaša i zapošljava oko 300 ljudi. Problem je što je ovo milijunsko ulaganje i veliki rizik. Ako jedna Coca Cola nije uspjela sa svojom vodom onda je jasno koji je potencijalni rizik za kupca. Todorić je u ovom segmentu naprosto premocan a Studena je izgubila odavno lidersku poziciju.

studenu može kupiti samo neki jaki strani brend,jer se domaći igrači ne žele zamjeriti todoriću koji džri monopol na vodu koju prodaje po marži od 1000 posto.svako toliko pusti članke u vazalskim novinama da je voda zagađena i da treba piti superzdravu janu koju puni iz vodovoda.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

New Report

Close