Pobunjeni sudac ruši predstečajne nagodbe

Naslovnica Forum Komentari članaka Pobunjeni sudac ruši predstečajne nagodbe

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

dobar naslov “pobunjeni sudac”, tj. sudac koji je odlučio da ne bude marioneta boljševičkih političara.

kamo sreće da se što više sudaca počne ovako “buniti”, i to što prije. to bi značilo da se ova zemlja vraća u red i da ustav napokon počinje funkcionirati.

samo jedna mala ispravka – ne mogu prihvatiti zamjenu teza tako tipičnu za miloševićevu “politiku” iz 90 -ih: sustav predstečajne nagodbe NE pada zato što se neki sudac pobunio NEGO zato što je protuzakonit.

Način na koji se gospodin Linić obraća onima koji mu iz nekog razloga stanu na žulj je odvratan. Nisam znao da u Hrvatskoj uvodimo diktaturu…

Kojeg li čuda, Linić je zgrožen sucem. Pa općepoznata je stvar da crveni kmeri priznaju samo sud svoje partije.
A ovom sucu svaka čast. Daj Bože da ima više ovakvih sudaca.

@a jeli sviijestan taj sudac sutrašnjega scenarija na burzi? lp

JJebote Je netko rekao luniću da smo izašli iz soijalizma.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Što će ostati od privatnog sektora ako se ukine PSN?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

nije to nikakav “pobunjeni sudac” nego pravi profesionalac koji drži do sebe i svoje struke za koju se godinama mukotrpno školovao i koji ne pada na koljena političkim pritiscima, makar dolazili iz vrhova vlasti!

zanima me samo hoćemo li danas doživjeti hitnu reakciju udruge hrvatskih sudaca i ministra pravosuđa na ovaj eklatantan politički pritisak na neovisnost hrvatskog sudstva i omalovažavanje suca koji sudi po HR zakonima??????


Što će ostati od privatnog sektora ako se ukine PSN?

neka ostane i 20% sadašnjih firmi, ali na zdravim temeljima, a ne kroz ovakav divlji lov u mutnome gdje se muljatori dokopaju vrijednih firmi i njihovih nekretnina za sitan novac!

Kako nas je upoznao Alan Uzelac u svom eseju: Evropsko sudstvo, postoje dva modela organizacije pravosuđa. Naš vrli sudac tom modelu pridodao je svoju inovaciju i kreaciju: postsocijalistički model. Postsocijalistički model nije bijeli štrajk, kako bi na prvi pogled izgledao potez sudca, nego je sa dubokim ostatkom pajdaštva i drugarstva, kada me boli ona stvar jer idem na godišnji odmor. Pukao sam i odoh, dosta mi je svega!!!!
To je eksteritorijalnost,ekscentričnost i izvanvremenost koju u velikoj mjeri uopće izražava i odražava naše sudstvo. Ovaj sudac nije iznimka nego više pravilo sudbene vlasti!

Zašto ne spominjete suce kad se sudski postupak vodi desetljećima ?
jer vi znate od kuda suci dobivaju masne plaće?
Zašto su se odvjetnici borili šakom i kapom protiv fiskalizacije?
Da vi tako nadobudni radite a ne primate plaću te tužite firmu ,a onda vaš postupak ide u zastaru zbog toga što je spis završio bog zna kamo?
Sigurno u obitelji imate pravnike!

Ako se godinama školovao zašto nije prije tražio mišljenje ustavnog suda,nego pet minuta do podna.

Bravo buzde.
Sve znamo na koji način pokušati spasiti Dalekovod tj. tisuće radnika jer smo to imali za pročitati.Naravno, koga je to zanimalo.
I sad se našao pametnjaković koji će to osujetiti. Jer on je pravi profesionalac i drži do svoje struke.
Ovo gore pišu golovratci koji žive na tuđoj grbači i koji znaju samo pametovati za svoje dokazivanje pod izlikom “za bolju i zdraviju Hrvatsku”.
O onom prvom… većina odraslih zna kakav je to soj ljudi.

Je kolega pogledajmo samo plaće profesora,sudaca,raznovrsnih tajnika koji žive od proračuna a pogledajmo ing u trećem maju .petrokemiji itd razlika je dupla a isto su se školovali .A ovi jadnici njima služe plaću!!!

Bravo gospodine Kolakušić! Napokon netko tko ima petlje i razuma. Da ih više postupa po ovakvom principu neovisno o npr. podobnosti i pogodnosti, o pričama da je nešto što je samo pretpostavka za dobro onih kojima su već oduzeta prava, samo da se ne kopa dublje, obećanjima i uvjetovanjima, sve bi imalo više smisla. Jer bi temelj bio poznat, zdrav i čvrst. A došlo bi i do nekih novih spoznaja i vidika. Zanemarivanje činjenica i ignoriranje istine može kratkoročno biti u interesu pojedincima koji nisu uzroci problema, ali dugoročno se obija o glavu većini, a samo uzročnike veseli.
Pitanje je da li će ovo ostati jedini potez, ovakav ili sličan, jedno preispitivanje postupka, zakona ili poslovanja i u slučaju jednog dužnika…
Svaka predstečajna nagodba koja se forsira na neistraženoj i nerješenoj prošlosti dužnika nema smisla.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

New Report

Close