Pobuna protiv Marićevog udara na male tvrtke, ministar se obraća javnosti, reagirao i HUP

Naslovnica Forum Komentari članaka Pobuna protiv Marićevog udara na male tvrtke, ministar se obraća javnosti, reagirao i HUP

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kao vrtić
Marić se bavi samo nisko umnim rješenjima bez glave i repa.
Čovjek jednostavno nezna, cijela njegova preokupacija svodi se na osobnu razinu krivih pretpostavki
Možda pogoduje užoj Vladi s još nižim koeficijentom inteligencije, ali s kojim dugoročnim ciljem ?

Netko mora platiti sveopći dernek hadezeovaca i njihovih partnera. A na njima je da odluče koga će, koliko i na koji način haračiti. Tako smo htjeli, zar ne? Ako se moglo legalizirati parsto tisuća nelegalno izgrađenih objekata istovremeno dok su neki kupovali preskupe stanove uz lihvarske kredite onda bi bilo barem donekle u redu da amnestirani kriminalci, tj. vlasnici legaliziranih apartmana, plaćaju pristojan porez.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Marić se napio krvi malih poduzetnika dok ih je u Agrokoru gazio neplaćanjem, pa valjda kad se god poželi oživljavati ide na male poduzetnike. Radikalni komunisti HDZ i njihovi glasači, lažni desničari, a u biti neradnici boljševici – ne razumiju da uništavanje privatnog sektora vodi u državu SSSR tipa, gdje sve usluge pruža država, preskupo, izrazito nekvalitetno ili oboje od toga, uz mali ili nikakav izbor alternativa. Trebalo bi cijelu Plenkovićevu vladu ignoranata poslati da pripravnički staž kojeg nemaju odrade u Venecueli ili Sjevernoj Koreji, pa će im onda sve biti jasnije.

Ova vlast je kao Neron koji je zapalio Rim i uživao u prizoru. Dok ne izađemo na ulice kao Rumunji nećemo se najesti kruha.

Nije bolest sve sto boli.
Oni fakat nisu normalni!.

Za par godina će tvrditi da nije bio upućen u pravo stanje stvari i da kao ministar financija nije zapravo odlučivao o ničemu. Isto kao i danas za pustoš u Agrokoru.

Najavljeno rasterećenje zapravo postaje drastično povećanje poreza za stotine tisuća poduzetnika i iznajmljivača u turizmu. Što će dobiti zauzvrat? Nekoliko desetaka kn na smanjenju doprinosa i smanjenju PDV-a za neke kategorije hrane (samo ako trgovci prenesu uštedu!).

Nije to nikakvo rasterećenje, to je veliko povećanje poreza i to baš za onaj dio društva koji nije na teret državi nego financira golem broj uhljeba.

“Kao što vidite imamo vrlo kompleksnu situaciju, moram opet jasno ponoviti, za one članove uprave odnosno direktore koji su prijavljeni na puno radno vrijeme ove zakonske izmjene zapravo nisu predviđene. Na njih se to ne bi trebalo niti odnositi.”

U prijedlogu piše:

“Ovim člankom se povećava koeficijent s 0,65 na 1,1 koji se množi s prosječnom plaćom kako bi se utvrdila mjesečne osnovice za obračun doprinosa za osiguranika koji s poslodavcem ima ugovoren rad u punom radnom vremenu koji je istodobno kod poslodavca član uprave trgovačkog društva ili izvršni direktor trgovačkog društva ili upravitelj zadruge zbog sprječavanja zlouporabe propisa.”

Po čemu se iz prijedloga može zaključiti da se to ne odnosi na članove uprave koji su prijavljeni na puno radno vrijeme?

Povećenje koeficijenata direktora neću komentirati.
Međutim, nadam se da neće pokleknuti pred medijskom hajkom te da će prijedlog povećanja trenutno sramotno niskog paušalog godišnjeg poreza za iznajmljivače proći saborasku raspravu.
Trenutna povlaštena pozicija privatnih iznajmljivača uništava hrvatsku ekonomiju na više razina


Povećenje koeficijenata direktora neću komentirati.
Međutim, nadam se da neće pokleknuti pred medijskom hajkom te da će prijedlog povećanja trenutno sramotno niskog paušalog godišnjeg poreza za iznajmljivače proći saborasku raspravu.
Trenutna povlaštena pozicija privatnih iznajmljivača uništava hrvatsku ekonomiju na više razina

Nije hrvatski problem prenizak porez za turizam, hrvatski problem su previsoki porezi za sve ostalo! Zašto rješenje ne bi bilo smanjenje poreza ostalima, pa da budu “povlašteni” kao iznajmljivači?

Troškovi iznajmljivača se lažno prikazuju i nije istina da plaćaju samo paušal, a gdje su tek troškovi ulaganja u imovinu. Posljedica ne miješanja birokracije u turizam je da je hrvatska turistička velesila, nije teško pogoditi što će se dogoditi ako počnu ispravljati navodnu povlaštenost.

Najveći problem je što bi osnovno načelo poreznog sustava trebala biti pravednost. Kakva je pravednost ako se isti paušal naplaćuje svima, iako će netko krevet iznajmiti za 15, a netko za 100 eura?


Povećenje koeficijenata direktora neću komentirati.
Međutim, nadam se da neće pokleknuti pred medijskom hajkom te da će prijedlog povećanja trenutno sramotno niskog paušalog godišnjeg poreza za iznajmljivače proći saborasku raspravu.
Trenutna povlaštena pozicija privatnih iznajmljivača uništava hrvatsku ekonomiju na više razina

neka povecaju porez pa da vidimo što će ostat od hrvatske ekonomije.. mogli bi za koju godinu molit iznajmljivace da počmu opet iznajmljivati kao što sad traže investitore i ulagače ali nema ih.. Ja ne znam ljudi što vi mislite da ostane čovjeku koji ima dva apartmana, ove gluposti koje se pisu da ostane za jedan apartman 6000e cistog.. dajte mi molim vas izbacite taj izracun nakon svih troskova.. to su sigurno uzeli kao i za place prosjek kojeg nitko nema vjerovatno cijena apartmana na stardunu..

Fali državi vaših novaca pa opet smišljaju pravedniji porezni sustav. Ako se ide povećavat paušal, onda se to ne radi 4 do 5 puta više nego prije.

A što se tiče dizanja osnovice za uplatu doprinosa, da bi popunili mirovinski sustav, to je prestrašno. Očito Marić niti gospoda oko njega nikada osim što su bili uhljebi, nisu imali neki privatan biznis.

Ja sam za rasterećenje dohotka i dobiti, kao i smanjenje drugih davanja i nameta.

Neka uhljebi na vlasti konačno počnu racionalizirat sustav.

ako ima zlouporaba onda neka se kaze koje su to zlouporabe poimence i koje tvrtke to rade.
I neka se te tvrtke kazne.
ali ocito ova vlast nema snage nista kazniti jer je sve dozvoljeno (sto legalno po zakonima koje su genijalci donijeli ili po sivim ovlastima koje vladaju u hrvatstanu).
ovako ispada ko nekada u komunizmu: “neki drugovi ili neke pojave” bez imena ili vlasnika.
jadno maricu da jadnije ne moze biti.
a ocito ste u svojoj pohlepi vidjeli da taj micro sektor jos jedini rukuje s realnim novcem pa je tako dosao u vas fokus kao idealan harac za vase neutazive potrebe.
dao bog da sto prije odete s vlasti
objasnite kako opravdavate da postoje firme koje rade bez zaposlenih? Kako je to moguce???

I kako je moguce da neka osoba otvori 20 firmi i kako jedna propadne otvara novu a dugove drzavi ne placa nitko….to vas ne brine jer su sve to vasi pajdasi iz stranaka …ali ovi koji imaju istu firmu po 10 godina i koji uredno placaju poreze….e te treba “nagraditi” za takvo ponasanje da opet placaju najvise i snose sav teret vasih genijalnih odluka.

sramite se!

Mariću ja mislim da imaš preveliku plaću i da si zaslužio za svoje nebuloze da si isplaćuješ minimalac,
smanjuj količinu zakona i pravila jer si se i sam pogubio među njima

New Report

Close