Plaćaju danak naglom rastu: u Zagrebu se prodaje 5-6 hostela

Naslovnica Forum Komentari članaka Plaćaju danak naglom rastu: u Zagrebu se prodaje 5-6 hostela

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dobro došli na tržište.

Slična situacija kao i sa građevinom. Svi bi se odjednom htjeli baviti istim poslom. E pa ne ide. Umjesto žalopojki, vjerojatno bi bilo učinkovitije da zajedno rade na daljnjem razvoju svoje ponude i Zagreba kao destinacije pa će promet doći.

koje gluposti, opet sazivanje majke države da uredi, ograniči itd.
ne smije biti granica, otvara se koliko se može, tržište i konkurencija čisti lošije plasirane hostele / poslovne subjekte. oni koji opstaju su doista i oni najbolji/najinventivniji.

moj primjer: u starome gradu u Dubrovniku htio otvoriti galeriju, moj prostor moja stvar, i gle iz uprave grada jave da je kvota galerija popunjena (jer je birokrat tako odlučio) ali mogu otvoriti još jednu jeftinu kinesku suvenirnicu kojih već ima stotinu i tu je kvota otvorena.

hvala državi koja propisima koći slobodno tržište.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Interesantno: “Prodavatelji hostela smatraju da je država napravila propust jer nije na vrijeme ograničila broj hostela u destinacijama.”
Znači kada biznis ide onda bi minimalno uplitanje države, a kada ne ide onda bi maksimalno uplitanje države (i po mogućnosti barijere za nove konkurente)?
Navedene hostelske želje me podsjećaju na oligopol kakav danas imaju javni bilježnici.

Zato vam je najsigurnije ulaganje, ulaganje na tržištu kapitala.
Malo ljudi to shvača posebno u HR.
Jedino mjesto u svijetu businessa gdje je konkurencija DOBRODOŠLA je tržište kapitala.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]


Zato vam je najsigurnije ulaganje, ulaganje na tržištu kapitala.

Po mogucnosti u room/ticker gdje si ti odsjeo [emo_smijeh]

free flow information

doista, istinski perverzna ideja, da “država ograničava broj hostela”. teško mi je zamisliti da to dolazi uz uma navodno privatnog poduzetnika koji ulaže svoje novce – gdje je takav mogao uopće zaraditi novca s tako izopačenim neshvaćanjem tržišne ekonomije? vjerojatno su to “odabrane obitelji”, baruni privatizacije koji su se novca i dokopali pomoću “asistiranja” političara, očito svoj uspjeh vezuju za nasilno upletanje države u tržišne odnose.

da mi je samo znati zašto je uopće toliko “poduzetnika” uložilo u hostele, a ne u mini-hotele, koji ne ovise u sezonalnom interesu studenata, dapače zagreb kao povelik grad i usto prijestolnica novopečene eu zemlje treba bi biti cijelu godinu zanimljiv “običnim” turistima.

postavio sam retoričko pitanje, jer je odgovor već poznat: potrebno je manje ulaganja, znanja, truda i pameti za hostele nego za hotele. idealno za “naš” tip “poduzentika” – što manje uložiti, a profit da bude maksimalan. i da država odmah uskoči ako nešto zapne.

kad sam već razvezao – živo me zanima, a do tog podatka će biti teško doći: ima li među tim “poduzetnicma” IJEDAN jedini da je novce zaradio u stvarno tržišnim uvjetima. dakle da nije odvjetnik, javni bilježnik, kvazimenadžer državne tvrtke ili banke, referent ono i dsz, činovnik s “unosnim hobijem”?!

Jel itko od ovih vlasnika ima imalo iskustva iz turisticke branse ?

New Report

Close