PBZ dodatno smanjuje kamatu na stambene kredite u švicarcima

Naslovnica Forum Komentari članaka PBZ dodatno smanjuje kamatu na stambene kredite u švicarcima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A zašto ne bi smanjili kamatu za 2 posto i isto bi zarađivali kao i 2007? Zašto je kamata još uvijek preko 5% i smanjuju je kap po kap? Npr. ako rata kredita podignutog 2007 na 30 godina iznosi 1000CHF od čega je danas kamata(zarada) banke 730CHF a 270 CHF se smanjuje glavnica. Banci se kredit plaća u kunama koje se preračunavaju u CHF po srednjem tečaju. Da je tečaj CHF-a ostao isti kao 2007 zarada banke iznosila bi u kunama 735×4,40=3212kn jer je CHF bio oko 4,4kn (stvaran podatak) a danas je ta zarada 41% viša i iznosi 735×6,16kn=4527kn. Preračunato u eure ova zarada je također 41% viša jer je omjer kuna/euro ostao manje-više isti. Da banka smanji kamatu još 2 % rata bi bila oko 790CHF odnosno 210CHF manja i banka bi zarađivala 525X6,16=3234kn odnosno isti iznos u kunama ili eurima kao da je tečaj CHFa ostao isti. Korisnik bi imao ratu od 790CHFx6,16=4866kn odnosno 10% veću od inicijalne (1000×4,4=4400kn)
Ova računica je jako slična za sve kredite podignute na 30godina u periodu od 2005-2009 a to je uglavnom većina stambenih kredita kojeg nažalost i sam imam. Pa drage banke sretno nastaviti gomilati zalihe dok ovaj balon ne pukne jer su nam rate trenutno oko 50-60% veće od inicijalnih pošto je u startu i sama kamata bila puno manja na CHF i iznosila je oko 4%! Znači banke trenutno na većim kamatama i razlici tečaja imaju preko 50% veću zaradu i pokušavaju nam pomoći da produžimo otplatno razdoblje kako bi zaradile još više. Može li neko potvrditi ovu moju računicu na svom primjeru kredita?

NA DJELU JE PLJAČKA STANOVNIŠTVA HRVATSKE NEVIĐENIH RAZMJERA.

BANKE RADE U HRVATSKIM UVJETIMA, RADE S KUNAMA, I NEMAJU NIKAKVU MORALNU OSNOVU ZA OVU

LEGALNU PLJAČKU I GOMILANJE EKSTRA PROFITA.

A JACA I ROHA IH SVESRDNO U TOME JOŠ I PODRŽAVAJU, A KO FOL POMAŽU NAMA PRODUŽENJEM

ROKA OTPLATE, DA BI POKUPILI JOŠ VIŠE KAMATA OD ISTOG KREDITA.

VRIJEME JE ZA NACIONALIZACIJU BANAKA, GOSPODO VELIKI HRVATI!!!!!!!!!!!!!!! [angry]

”potpisan Memorandum o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita ponudio poseban paket mjera” …
ovo je gospodo obmana svekolikog pučanstva…
osobno sam se uvjerio u Erste banci, pojma nemaju o nekakvom Memorandumu a kamoli da je nešto potpisano…
još jedna jacina (za male ljude, mala slova) podvala…

Kako odvratan press release banke.

Beznačajno smanje kamatu i ponude još hrpu drugih “pogodnosti” koje te lijepo još dublje gurnu u govna. I to oni nazovu pomoć.

Gamad jedna pohlepna.

Chavez: NACIONALIZIRATI! [cool]

2006-2008 banke su navukle ljude niskim kamatnim stopama (oko 4%) u uvijetima kada je zaduživanje u CHF-ovima za njih bilo veće nego što je to danas! Međutim DANAS JE KAMATA NA TE ISTE KREDITE VEĆA(preko 5%) I IZJEDNAČENA SA ONIM U EURIMA! Naravno kad imaju robove koje sad deru dok ne odapnu. PA BAR DA SE NE BOGATE NA CHF KREDITIMA. SRAM IH BILO! Neka prikažu transparentno kolika im je zarada na CHF a kolika na kreditima u eurima.
Kako se može dopustiti da banke reklamiraju kredite po niskim kamatnim stopama a onda kad te navuku dignu ih u nebo. Ne uzimajte nikakve kredite ni za živu glavu, a oni koji ih imaju trebali bi ih prestati otplaćivati dok banke transparentno ne kažu KOLIKA IM JE BILA ZARADA NA POČETKU OTPLATE KREDITA A KOLIKA JE SADA s obzirom na promijenu glavnice kredita! Zar to naš dragi HNB ne zna izračunati i bar javno reči ako ih već ne može kontrolirati? Zar nema niko u vladi da upita banke: gospodo odakle vam tromjesečna zarada od skoro 1,5 miljardi kuna u ova krizna vremena?? Na čijoj grbači zarađujete s obzirom da vam je promet(krediti) drastično pao? BANKE, SRAM VAS BILO!

Sramota za cijelu Europu

Za HR političare i HNB ne postoji riječ treba je izmisliti

ide akcija potpisivanja peticije za ukidanje devizne klauzule pa navalite:
http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=604

New Report

Close