Forum

Naslovnica Forum Komentari članaka Otpustite 1500 ljudi i dignite cestarine ljeti
Pretraživanje
Dionička društva
Predlažu veće cestarine vikendom, ljeti, za vršnih sati i za vozila koja više onečišćuju okoliš.
borsa 21.2.2014.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
100%

Vinjete zagovara ekipa,pojedinci i tvrtke koje radi puno kilometara pa bi tako nešto ušićarili. Ali ako oni profitiraju netko bi trebao i izgubiti a to su oni koji uzimaju autocestu rijetko.
Zar treba stranac da nam kaže da bi vinjeta kod nas morala biti preskupa zbog oblika države i da je jedino moguće naplata po pređenim kilometrima.

bugs 20.5.2008.
Veliki krug prijatelja
Dugotrajni korisnik
100%

heh, na cca 21 mil. vozila su zaradili koliko? ni 900 mil kn,, šta ispada oko 40-50-tak kn po vozilu,, ekipa u sloveniji se mislim smije :)
dali je u Sloveniji, Austriji…. pošteno? nije, dali beru pare,, itekako,, šta je inače pošteno u životu? imati ovake političare???

Frankie 21.3.2013.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

vece cestarine?? A koliko dignit cestarinu?? Ja se zalazem da za osobno auto cestarina Split-Zagreb-Split bude koliko povratna karta avionom za 4 osobe. A mile ti deve koji debili.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

VedroNebo 4.9.2007.
Dugotrajni korisnik
Veliki krug prijatelja
-

Bolje bi bilo smanjit cestarine izvan sezone da se autocesta vise koristi a ne da pol godine zjapi prazna. Svatko zna dici cijenu kad je najvise korisnika. Racunajte da cesta bude rentabilna a maksimalno iskoristena cijeu godinu. I treba biti razlika izmedu stranca i hrvatskih drzavljana. Nije to nikakva diskriminacija. Diskirminacija je ovo sad jer hrvatski drzavljanin placa za cestu cijelu godinu vozio se ne vozio po njoj.

“…a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca…”

ricardo 11.8.2006.
Dugotrajni korisnik
Mali krug prijatelja
-

Godisnja vinjeta za Austriju je oko 100€. Znaci platis tipa 750 HRK i vozis se kao na relaciji Zagreb - Split dva puta. Vinjete je trebalo uvesti davnih dana.
Osvrt na prosjek cestarine po vozilu 40 HRK bez PDV-a: u Austriji se placa koristenje tunela oko 12€ na A9 prema Passau. 60€ godisnje.
Nazalost mislim da se kod nas nista nece promijeniti a mislim da vodstvu drzave niti nije u interesu neko unarijedjenje.