Otpuštaju drvosječe jer ne mogu podići više od 2 kg!

Naslovnica Forum Komentari članaka Otpuštaju drvosječe jer ne mogu podići više od 2 kg!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatske šume su među najvećim leglom korupcije,ponajviše mislim na pojedine šefiče i sitne tehničare,nitko im išta ne može,porušili su u ovih dvadesetak godina šume i pronevjerili novaca da boli glava.Kad bi USKOK htio pročešljati HŠ kompletno i pojedine šumarije imao bi posla nekoliko godina.Da se čovjek zamisli kolika je tu sprega između pojedinih pilana koje su teški neplatiše,nikakve cijene za tehničko drvo,rastrošnost kod uređenja pojedinih uprava,vozni parkovi da se ne priča,tko na kraju bude platio ,mali radnik jer onaj privatnik ima računicu za izradu drveta kad dobiva drvo po povoljnoj cijeni,na odgodu,prodaje drvo van a plati kad mu se prohtije.U Bjelovarskoj županiji ima jedan jaki koji sad malo zastao ,izgleda da ga malo policija prizemljila sa zadnjim slučajem koji se istraživao oko mita,uglavnom takvih po državi ima na desetine.Naj sretnije riješenje bi bilo kad bi htjela neka sposobna vlast posmjenjivati komplet uprave i napraviti plan gospodarenja sa hrvatskim drvetom a ne da ga pojedinci dobijaju pod ništa a mali čovjek još malo ne bude smio ni u šumu kročiti

ovu priču sam i čuo i vidio u mnogim neprivatiziranim tvrtkama – administracije pet puta više nego treba, a radnici u temeljnoj djelatnosti imaju tako lošu produktivnost da bi se jedino isplatilo odmah zatvoriti tvrtku.

to je socijalizam u praksi, a ovi komentari sindikata spadaju u anale ljudske ohole bezobraštine – sindikalist zna da čovjek kojega trebaju otpustiti na tržištu ne vrijedi ništa, ali ipak traži da zauvijek bude uhljebljen, tj. da porezni obveznici do njegove mirovine pokrivaju njegov loš rad.

da je takvih stotinu u državi, ne bi bio problem, ali takvih je sto tisuća, a sindikat neće preuzeti odgovornost za svoje rušilačke antiekonomske akcije.

da je tom radniku od 50 godina ikad u zadnjih 20 godina zaprijetio otkaz zbog lošeg rada, naučio bi svoj posao i ne bi imao nikakvog straha za radno mjesto, no to je komunizam, stvara odgojene neradnike koje apsolutno nikakva ekonomija ne može platiti, on se treba naučiti raditi, pa makar s 50 jer ga neće idućih 20 godina plaćati netko drugi.

Čitao sam Alan Forda, Dilberta i Kafku, ali nisu bili ni blizu ovakvim apsurdima

Radnik u Hrvatskim šumama ima normu od 25 do 30 kubičnih metara dnevno, ovisno o šumi u kojoj radi. Zadnji puta norma je bila 17 m^3 prije više od 10 godina. A da radnici ne mogu podići 2kg, onda uopće ne bi mogli raditi, jer motorna pila ima vise od 10 kg. Gospodin Pavelić je matematičar i očito ne zna ništa o šumarstvu, jer je na mjesto direktora postavljen zbog podobnosti, a ne stručnosti. Zanimanje šumskog radnika je najopasnije zanimanje u Hrvatskoj. Također postavlja se pitanje zašto se otpuštaju radnici u proizvodnji kada ima više radnika u kancelarijama nego u proizvodnji. Normalno je da je tvrtka u minusu kada manjina koja stvara novac mora raditi za hrpu tajnica i šefova. I sada kad otpuste radnike, ostatku će još više podići normu da bi mogli raditi za ostale i to podiže opasnost od ozljeda. Agencije služe samo da bi se pojedinci obogatili, na leđima malih ljudi. Hrvatske šume plaćaju agencijama isto kao što plaćaju svojim radnicima pa direktori agencija uzimju dosta toga novca, a radnicima ostaje manja plaća. I moralno i ekonomski bolje je da radnici imaju veću plaću pa automatski i veću kupovnu moć, nego da imaju manju plaću i žive na rubu siromaštva, dok se pojedinac bogati, a pogotovo što radnici Hrvatskih šuma obavljaju jednak posao kao i ovi iz agencija.

Highway to communism!
Komunisti su genijalni. Utvrdili su manjak u sječi a baš bi tamo otpuštali. Komunisti su uvijek bili neprijatelji operativaca i držali stranu kancelarijskih štakora. To je put u propast!

da samo što kod privatnika nema poštivanja osnovnih i radničkih prava pa gospodine pavelić ako smatrate da je privatni sektor bolji od državnog izvolite pređite kod nekog od privatnika !!!! komunisti su bili mila majka za ove nove hrvatske menađere koji su poderali ovu državu stalnom pljačkom!!!!

gospodin je zaboravio napomenuti da je dobio bonus (ni kriv ni dužan)od 250000kn za dobro poslovanje u prošloj godini. U isto vrijeme je prekršio kolektivni ugovor – te radnicima zbog kojih je i dobio bonus nije isplatio božićnice(slijedi kolektivna tužba sa 130% uspješnosti-za koju neće odgovarati).Gle čuda ti radnici su mu uz sve te nedostatke realizirali plan .
Norme u HŠ su 26-30m3 uz napomenu da su svi prijavljeni na HZZO i Mirovinsko-invalidsko …(što bi kod privatnika,da tko smije-tek trebalo provjeriti, a radni dan od 8 sati je samo pusti san) .Taj je isti gospodin ,normalno u proizvodnji našao višak ljudi, a direkcija je od osnivanja porasla sa 35 na 180 zaposlenih , a o stanju u 16 uprava ne treba niti govoriti … I … treba li naspomenuti da je sa ministrom bio u razredu odlikaša(naravno u Slavonskom Brodu)

Dve kile ?

Kao da se netko bavi politikom a ima IQ 70 :

http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201302040470503

.

U HŠ kradu SVI NA SVOM NIVOU!!!! Simbioza i nitko nikoga ne dira!!! A zašto bi i vitlali pilama kad dogovore ilegalnu sječu i lovica legne bez PILICE!! Neka reže prekupac!!!

New Report

Close