OMF-ovi odgovorili Liniću: ministrova izjava je ucjena

Naslovnica Forum Komentari članaka OMF-ovi odgovorili Liniću: ministrova izjava je ucjena

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Izgleda da si je Linić malo više cugnuo na nekom domjenku prije ovog intervjua, pa je opet počeo bulazniti i prosipati stare komunističke fore o investiranju… Opet bi on dirigirao drugima gdje da ulažu… Slafko, Slafko, već je sto puta konstatirano da su davno prošla vremena kad je Partija govorila gdje se treba ulagati. Sad se ulaže tamo gdje ima nekog povrata, a ne gdje ti veliš.
A što se tiče OMF, za njih je najbolje da novce koje dobiju od članova oroče u banci, tako će imati najveći povrat i vjerojatnost da sprže lovu bila bi kudikamo manje nego da “ulažu”. Njihova dosadašnja “ulaganja” su se pokazala blago rečeno kao katastrofa (Ingra, Dalekovod, Nexe, Magma itd., tako da je i bolje da što manje ulažu.

Pa to sam nekidan vec napisao kada je ovaj ekonomski mag i financijski guru rekao da treba ukinit 2. stup,a 2001. ga je ovaj isti lik uveo jer je to kao trebalo biti odlicno. Pa evo koliko je odlicno kad se sad bori da se 2. stup ukine. Za 10-12 godina kad KPJ mozda opet dobije mandat onda ce valjda retrokativno ponistavat i predstecajne nagodbe.

http://slobodnadalmacija.hr/Novosti/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/231658/Default.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Pa za početak bi bilo dobro da smanje naknade OMF-ovima, jer deru s nakndama samo tako

ttp://www.youtube.com/watch?v=XTzjTaGxews

Predlazem da drug Linic na iducem Partijskom kongresu oktroira uredbu kojom ce narediti mirovincima koliko i gdje trebaju ulagati, kako ce oblaciti i da za gablec ne idu bas svaki dan kod Zvonca. Za svaki neposluh ide se ravno na Goli otok. Iduca uredba koju treba propisati je da prinosi ne smiju biti negativni.

Knjiga koju mirovinci mogu kupiti Linicu ako hoce izbjeci Goli otok je novo izdanje Zorana Milanovica: “Moje visegodisnje citanje Tacita u Azerbajdzanu sa osvrtom na dilemu da li je Hrvatska u kapitalizmu ili socijalizmu”…

Ako žele ukinuti II. sup neka vrate novce onima koji su to i plačali.
Drugi stup je bio obavezan ( po sili zakona) s time da smo mogli birati fond, s time da je to neotuđiv dio uplata osobe koja je plačala doprinose u II. stup.
Mislim da je oduzimanje II. stupa od korisnika protuustavno.

S poštovanjem

sprema se nova sramotna pljačka naših mirovina u režiji partije!!!!
[emo_palacd][emo_mrgud][emo_palacd][emo_mrgud][emo_palacd]

Pa zamislite koliko je ovo Ustavno. Drug Linic ce odlucivat sto i kako sa novcima iz 2. stupa. Ne bi li o tome trebali odlucivat ovi koji su uplacivali novce. Linic je zadnja rupa na svirali koja bi uopce trebala davati ikakve izjave vezano za 2. stup.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

70% imovine mirovinskih fondova je već u državnim obveznicama, a Linić očekuje i “daljnju kooperativnost” po pitanju državnih investicija?! Što je to nego puzajuća nacionalizacija i nekakva jadna planska ekonomija, s tim da sad više nema straha ni od Golog otoka, pa prolaze i najgore budalaštine?

Nije problem u tome što je Linić izjavio jer izjava je itekako smislena, problem je što je to unaprijed naručen sukob u kojem će jedno vrijeme jedni režati na druge a onda će se vjerovatno naći na pola puta…a već su i odredili što je to pola puta 🙂

Linić će onda narasti u popularnosti a ovi paraziti kojima država prikuplja novac će se ionako morati barem malo promijeniti…Imali su dovoljno vremena da NOVCEM KOJI IM JE OSIGURAN PREKO ZAKONA spase loše investicije vlastitih banaka,a i imali su vremena da se malo naknada našopaju….

Došlo je vrijeme da malo i daju a ne samo uzimaju
A neki su pokazali kakav stil poduzetništva preferiraju…stil osiguran državnim jamstvima i zakonima…na taj način svi možemo biti uspješni
Pametnije bi bilo da su stavili novac u banku sugerira se…a ta štednja, odnosno prinos na štednju opet dolazi iz državnih obveznica , osigurana također jamstvima kao što su i kreditni plasmani osigurani…Pa Slavko će tim bankama (odnosno Mrak ministarka) otkupiti bankama i par tisuća stanova…

Odakle Slavku svi ti novci ako ne vrati barem jedan razasuti dio…

Kada ne bih bio prisiljen ne bih ja ovim OMFovima povjerio niti kune a kamoli 5% bruta….


Ako žele ukinuti II. sup neka vrate novce onima koji su to i plačali.
Drugi stup je bio obavezan ( po sili zakona) s time da smo mogli birati fond, s time da je to neotuđiv dio uplata osobe koja je plačala doprinose u II. stup.
Mislim da je oduzimanje II. stupa od korisnika protuustavno.

S poštovanjem

Ništa što tiranija centralno planerske mašinerije u HR provodi nije protuustavno.
Velike su šanse da će upravo za tim i posegnuti, pitanje je samo vremena i načina, ali u svakom slučaju će to biti za naše dobro – zna se.

ovaj tip zbilja ne zna što govori.

“Društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima morala bi se aktivnije uključiti u sudjelovanje u nekim energetskim projektima, poput izgradnje termoelektrana. I to ne na način da daju kredite nego da svojim ogromnim kapitalom kojim upravljaju sudjeluju u osnivanju konzorcija koji bi investirao”

pa ako već mirovinski fondovi ne vjeruju ovoj vladi i ne žele sami investirati a linić kako kaže smatra da je to pogrešno, onda bi valjda morao biti presretan što je tako. i što u tom svojem neznanju i strahu radije posuđuju vladi novac za kaamtu pa ona ima priliku investirati i profitirati.

ili možda i sama vlada zna da će s njom ekonomija samo i dalje propadati i očito ništa ne misli poduzeti da se to promijeni? pa nije valjda???

Kome da daju? Državi?

Na djelu je luđački komunizam. Ovo je jedan od primjera oduzimanja imovine ljudima. Ovo je ukudanje privatnog vlasništva. Ovo je još jedna mjera ukidanja sigurnosti i stabiliteta društva. Ovo je pljačka. Ovo je dokaz da je ova država sama sebi svrha i da je važnija od svojih stvoritelja.

Mislim da sa Linicem kao ministrom financija nikakav ekonomski oporavak nije moguc.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close