‘Novim obračunom PDV-a većina obrtnika će smanjiti poslovnu aktivnost’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Novim obračunom PDV-a većina obrtnika će smanjiti poslovnu aktivnost’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Opet je onaj slon zalutao u staklanu…

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

Većina obrtnika, većina vlasnika svih tvrtki, većina zaposlenih u javnom i državnom sektoru, većina građana koja ima minuse na tekućim računima, većina građana koja ima kredite u švicarskim francima, većina nezaposlenih, imati će prvu priliku reći što misli o aktualnoj vlasti i vladajućoj koaliciji na lokalnim izborima .[emo_namigusa]

glasali smo za kukuriku i oni su nas totalno uništili, to smo sve sada zaslužili, još nam je predobro!

ne dajem investicijske savjete niti preporuke za kupnju/prodaju dionica!

glasali smo za kukuriku i oni su nas totalno uništili, to smo sve sada zaslužili, još nam je predobro!

A ti si taj koji je glasao za Kukuriku koaliciju ?
I još javno priznaješ ?
Umjesto da se sramiš i šutiš ?

.

Gradani su se nazalost u proslosti ponasali ko guske u magli. Od osamostaljenja do danas nije postojala ideja kakvu drzavu zelimo izgraditi. Kako nije postojao cilj, nije postojao ni plan kako postici da se kvaliteta zivota gradana poveca i odrzi. Cijeli napredak u odnosu na devedesete smo postigli na racun zaduzivanja i rasprodaje imovine i firmi. Tvornice su razmontirane i prodane u bescijenje u Slovacku, Poljsku, Meksiko itd. Problem nezaposlenih je voditelj Rubala uz blagoslov politike rijesavao slanjem u invalidsku mirovinu. Veliki je broj ljudi podigao svoj standard na neposten nacin, varajuci Republiku Hrvatsku na porezu, ostali su ih zeljeli slijediti po standardu, pa su dizali nepotrebne kredite. Kao guske, bez razmisljanja da zaraduju placu u kunama, a kuna je fiksno vezana jedino za euro, igrali su rulet sa bankama i naravno izgubili. Treci su ispali najblesavije guske i bili jamci “suborcima”, “prijateljima” i “rodacima”, pa sad placaju njihove kredite i ostaju zbog toga bez svojih kuca.
Javni sektor, kao i drzavne sluzbe su sluzili samo za zbrinjavanje politicki podobnih, tako da se unatoc enormnom novcu utrosenom u informatizaciju cak ni najobicniji popis stanovnistva nije mogao provesti. Bilo koji dokument izdavao se identicno kao i prije 20 godina, a jedino sto je napredovalo bila je placa tako zbrinutih radnika. Na autocestama imamo duplo vise radnika po kilometru nego u bliskim EU zemljama, zeljeznice su pojele milijarde kuna u “informatizaciji” od strane King ict, nasi fakulteti su postali dno dna, mito, korupcija, neperspektivnost. Vecina profesora i asistenata ionako ima svoju firmu koja vuce novac kroz poticaje ili ureduje svoj “Znanstveni casopis” koji objavljuje placene kvaziznanstvene radove svojih kolega, tek da popune kvotu. Stari su egipcani otkrili navodnjavanje i obilato ga koristili, a nasi seljaci nakon traze odstetu zbog suse… navodnjavanje im je strano, ali su otkrili Toyote i Mercedese…
Volio bi da dode netko i kaze guskama kuda treba krenuti!

Smiješno je da pored 50 mlrd nenaplaćenog poreza države sada se idu cijediti obrtnici s ukupnim doprinosom u tom dugu ispod 1%.

To je kao da uberete i očistite jabuku da bi iz nje izvadili KOŽICU KOŠTICE!

Vrlo mudro i sigurno će doprinijeti smanjenju dugovanja.
Jer kada krava krepa-njenog duga stvarno nema.

e moj Pero7 tvoji su nas totalno uništili i treba vremena da se to popravi jer su svi naučili samo varati i krasti a prednjačio je hdz. I ja sam glasao za kukuriku i podržavam ih i dalje i nadam se da nikada više nećete doći u priliku opet krasti uz podršku nazadnjaka i crkve.

Hrvatska je valjda jedina zemlja na svijetu koja želi naplatiti porez prije nego se poslovni subjekt uspio naplatiti a da nikoga nije briga hoće li se taj poslovni subjekt ikada naplatiti.

Ako želite pomoći, onda neka jednostavno porezna uprava preuzme neplaćene fakture starije od 6 mjeseci, obrtnicima uračuna te iznose u PDV i doprinose, pa neka se porezna uprava pokuša naplatiti.

Ova mjera jedino što donosi je neosnovani priljev novaca u državni proračun, i politici privremeno daje predaha kako ne bi morali krenuti sa stvarnim reformama.

Obrtnici su već ionako previše riskirali, i vjerujem da će veliki broj jednostavno staviti obrte u mirovanje, ili će drastično smanjiti posao jer neće biti u stanju financirati i državu i kupce.

Posao koji se uz dogovorno čekanje naplate mogao odraditi (primjerice na obali se poslovi odrađeni zimi naplaćuju u sezoni) više se neće odrađivati, ili će se odraditi na “crno”.

e I ja sam glasao za kukuriku i podržavam ih i dalje i nadam se da nikada više nećete doći u priliku opet krasti uz podršku nazadnjaka i crkve.

@ zvonkac ,
A ti si taj koji je glasao za Kukuriku koaliciju ?
I još javno priznaješ ?
Umjesto da se sramiš i šutiš ?

A Kukuriku koalicija još uvijek štiti svoje lopove .
I sada su Slovencima poklonili Hrvatske miliarde u vrijednosti Pelješkog mosta ,
nisu još procesuirali Ostojića,
nisu procesuirali Jakovinu,
nisu procesuirali Čačića ,
nisu procesuirali one koji su MOL-u prodali 25 % INE za 10 % vrijednosti…
Pa ne braniš ih valjda ?

.

@Pero7, sudeći po tvom avataru, rekao bih da zbog takvih poput tebe porezni obveznici ove države moraju isplatiti barem pola milijarde kuna za obveze prema katoličkoj crkvi, a i ostalim vjerama.
Crkva ima:
* nagrade/plaće za svećenike
* plaće za vjeroučitelje
* plaćene režije za crkvene objekte
* prihode od vlasništva za nekretnine
* dobrovoljna davanja građana
* donacije iz inozemstva
* oslobašenje od poreza
* naplatu svih usluga od vjernika
* humanitarnu pomoć
* …
Kada će na vlast biti izabrani oni koji će okončati ovu ludost. Država ne smije imati dužnosti prema vjerskim zajednicama osim one da ih štiti i drži ravnopravnima. Građani trebaju dobrovoljno odlučivati kome će davati svoj novac, a kome neće.

@ tomislav5689,
i šta si još zaključio iz mog avatara ?
Da mi je rit slana ?
Moj avatar prikazuje anđela koji čuva djecu , i ništa više .
I to je to .

.

New Report

Close