Nova packa Europske komisije: Hrvatska je među 13. članica koje se dubinski analizira

Naslovnica Forum Komentari članaka Nova packa Europske komisije: Hrvatska je među 13. članica koje se dubinski analizira

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

super mi je ta EU komisija. kao nesto mudruju analiziraju, seciraju. a kada zemlje koje su u banani (da ne nabrajam ponovno) samo malo jace zakasljucaju , sve se odmah primiri i posni rijeci pohvale i ohrabrenja. uostalom osim duljine krastavaca ta eu komisija ne zna nista druo napraviti. a cijena toga (njihove placice) su kao da to mjere nobelovci.

Kada god Komisija EU nešto analizira, onda je to tragikomično.

Većina zaposlenih u Komisiji nije niti svjesna koliko je sretna. Nitko ih ne kontrolira niti ne ocjenjuje stručnost onoga što rade. Isto tako, rado “progledava kroz prste” (Portugal, Španjolska). I opet imaju sreću da se na to upozorava samo u Njemačkoj.

Što se Hrvatske tiče, bilo bi dobro da pogledaju na njen trgovinski debalans s Njemačkom. U 2015. godini: uvoz 3,6 milijardi dolara, izvoz 1,5. Hrvatska inače izvozi više u Sloveniju njego u Njemačku. I svi šute!

A tek tzv. “indeks beznačajnosti ” (izvoz industrijskih proizvoda u Njemačku kao % BDP-a) koji je u EU najniži upravo kod Hrvatske (1,7%) dok je kod Srbije i Latvije 1,9% (što znači da su obje te zemlje za dva mjesta ispred Hrvatske) dok je kod Češke 17,6% (dakle više od deset puta veći nego kod Hrvatske).

Mislim da kada bi netko pitao Komisiju što je to Czexit i zašto će do njega na proljeće doći (Češka će odbaciti minialni tečaj korune prema euru od 1 : 27 isto kao i Švicarska minimalni tečaj franka prema euru 15. siječnja 2015) da bi “bijelo gledali”.

Zaključak: prepustiti da te njihove “analize” radi njemački ifo institut i taj posao povjeriti dr. Hans Werner Sinn-u (on to već ionako radi, ali ne službeno)

New Report

Close