Neslavni epilog: Nekadašnji veliki hrvatski izvoznik zbog nesposobnosti za plaćanje ipak je završio u stečaju

Naslovnica Forum Komentari članaka Neslavni epilog: Nekadašnji veliki hrvatski izvoznik zbog nesposobnosti za plaćanje ipak je završio u stečaju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Živjelo radničko samoupravljanje. Ovo je još jedan primjer odgovornog upravljanja firmom, sprega radnici-sindikati-nesposobna ili nezainteresirana uprava i put u stečaj je osiguran, pitanje je samo vremena ….

Meni nije jasna procedura insolvencije/stečajnog postupka kod nas. Ako ne možeš isplatiti plaću ti kao direktor ili prokurist istoga dana trčiš na sud i daješ izjavu o inslovenciji. Sudac imenuje uparvitelja insolvencije i time kreće postupak razvlaštenja uprave. Naravno, ne prejudicira se ishod. Može biti stečaj s preustrojem, likvidacija ili dokapitalizacija, recimo strateškog partnera Ove agonije, gdje ljudi po 8 mjeseci ne primaju plaću a vjerojanto ne rade, doprinosi za zdrastveno i mirovinsko se ne uplaćuju, nitko od ovakvoga stanja nema koristi. Kako to strukturama vlasti nije jasno?

Mnogi su se ovdje dobro okoristili i masno naplatili svoje pozicije i usluge!

Nevjerojatno je da su TEK sad u stečaju obzirom tko ih je vodio zadnjih godina. Pravo svjetsko čudo, pa oni bi Buffeta u stečaj za max. 6mj doveli. Hoće to kad pakirer glumi direktora, crtačica veliku šeficu, loš student CEO.

Nisu oni slučajno došli na te funkcije sve je to odavno izrežirano a sad provedeno u djelo klasika u lijepoj našoj tko je jamio jamio.Zato mladi i sposobni i bježe vani i spašavaju se?

New Report

Close