Nema oporavka bez socijalnog partnerstva

Naslovnica Forum Komentari članaka Nema oporavka bez socijalnog partnerstva

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dobar tekst Majetiću..i više nego dobar

Dobar text…za koga
Ista garnitura ljudi lopovskog prevrtljivog mentaliteta koja je samo zamijenila mjesta….i na moje NE iznenađenje ne zna i ne može ništa…znači ronimo još dublje.
Svaka kuća koja se gradi na lošim temeljima mora se srušiti kad tad…ko je jamio jamio..nesmije biti amandman zakona koji se i onako svakodnevno koristi kao predmet sprdnje pa cak vidimo i postojecoj garnituri..
Oduzet sve lopovima po kratkom postupku i adekvatno kazniti..naravno sve u skladu sa novim zakonom i neovisnim sudstvom…vratiti državi..postaviti mlade..sposobne ljude koji će znati raditi za opće dobro..a ne za svoj đep…promijeniti mentalni sklop ne rada u javnim službama…zapošljavanja u svrhu uhljebljhenja a ne znanja i produktivnosti… prekinuti.. Sve te radikalne promjene su nemoguće…barem dok ne ispare ovi kvazi generacija političara..a za to treba vremena ohoho…jer svi navedeni su sa prstima u pekmezu…dakle ništa od toga do daljnjega.Eto to su rješenja… a ne demagogija suradnje…bla bla i punjenje vlastitih đepova..i prodavanje magle naivnom puku. Do tada daljnje zaduživanje i marčapija!

To o mladima je teška floskula…
Ja sam mlađi ,ali brate nema pameti u mlađih,jednostavno netko treba proći filtar iskustava i steći široko znanje i iskustvo jer na vodećim pozicijam nam treba holsitički pristup …a mladi ako su odlični vrlo često su takvi u svom fahu
Naravno,još nam manje trebaju olinjale budale koji su profesionlani poltičari od svoje dvadesete i neke..
Bitno je da se mjere rezultati rada,da su pravila jasn i da se poštuju…i da nema nezamjenjivih
Mora se osgurati veća protočnost ideja i kadrova i dokinuti klijentelizam…mi imamo klijentelsitički kapitalizam
a dok ne prevlada svijest u većini da im je u intereseu da im susjed uspije ništa od ove države..

Gojko Drljača je danas napisao jednu od najboljih kolumni u zadnje vrijeme…
http://www.vecernji.hr/kolumne/shvatite-smanjite-poreze-kolumna-430057

Zbog svih dobrih projekata koji će doći kad premijer Zoran Milanović shvati da radikalno treba smanjiti porez na dohodak, porez na dobit te sve parafiskalne namete, ne smije biti projekata koji “moraju” ići. Povijest je pokazala da cijenu toga što se odozgo nametne kao nešto što se “mora” plaćaju široki slojevi, dok grupe i pojedinci zgrću bogatstva, a što se privremeno računa kao veliki rast BDP-a. Hvala lijepo, ali bilo bi lijepo da to radite u nekoj drugoj Hrvatskoj.

Premijer Milanović trebao bi znati da je Hrvatska u razvojnoj fazi u kojoj joj možda više treba neki Teddy, a ne F. D. Roosevelt. Hrvatska je premrežena što privatnim što javnim monopolima i oligopolima i to je, uz visoke namete, sigurno najveća zapreka privatnoj inicijativi i njezinim projektima.

Ima li premijer Milanović hrabrosti i mudrosti pokrenuti javnu bitku za jačanje kompetitivnosti u kojoj će se obračunati s isprepletenim interesima pravih pozadinskih vladara hrvatske ekonomije?

I ovo je jedan jako jako bitna dio…Kladim se da većina individua u ovoj državi ne bi shvatili značanje pojma inkluzivan…i zašto je bitno uključiti sve individue u ekonomski sustav…kako no kažu skandinavski vođe,a u ovom listu sam ih čitao…Oni vjeruju da država blagostanja vodi do razvoja….

Kao što pišu D. Acemoglu i James A. Robinson u velikoj knjizi “Zašto nacije propadaju”, možda zvuči čudno da bi Roosevelt nešto takvo pokušao, ali je puno bitnije što mu američki politički sustav kao i sudstvo to nisu dopustili. Inkluzivna društva, ona koja zahvaljujući demokratičnosti i razvijenosti političko-zakonodavnog okvira, učinkovito redistribuiraju nacionalno bogatstvo na široke slojeve, u povijesti su znala izbjeći zastranjenja koja su bili spremni napraviti neki veliki i moćni pojedinci ili pak dominantne društvene skupine.

New Report

Close