Nekoliko je mogućih prijevara fiskalnog sustava, no sve se mogu otkriti

Naslovnica Forum Komentari članaka Nekoliko je mogućih prijevara fiskalnog sustava, no sve se mogu otkriti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Koliko ce fiskalizacija biti uspjesna ovisi vise o kupcima nego o davateljima usluga. I koliko ce kupci tolerirati one koji varaju.

Kupci moraju znato da oni koji ne izdaju racune ne varaju drzavu, nego varaju njih. Porez koji se ne prikupi na kraju placaju gradjani bili kroz vece poreze bilo kroz losije skole ili bolnice koje se ne mogu dostatno financirati.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dajte kolega, budite ozbiljni, kod nas birokracija uvijek ima za Audije A6 a uvijek ima fali za škole i vrtiće. Bez obzira varali mi državu ili ne.
Novac kojeg se dočepa Linić i bratija je bačen novac u smislu ostvarivanja naših elementarnih prava, glavnina ide stranim vjerovnicima i ekipi koji vrti palčevima 8 sati dnevno, kao i domaćim lopovima na mito i korupciju.
Što prije im presuši blagajna to će se prije stvari morati početi rješavati poštenije i pametnije.
Nema šanse da ikad zatražim račun, apsolutno nikakve.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Što ako se uvidi da je presija prevelika i ako se malo “ne pokrade” većina mora ključ u bravu?

Btw jel mi netko može reći da li u svijetu postoji državna administracija koja misli uplatnicu poreza na nekretninu poslati samoj nekretnini?
Ja za takav primjer nisam čuo.
A u današnjem večernjaku imate primjer gdje je zemljište na kojem je neka cesta i dalje gruntovno na bivšem vlasniku jer ni HC i HAC ne žele prenijeti nekretninu na sebe kao stvarnog vlasnika. Zemljište je izvlašteno 1989. a žena ga je naslijedila 1995. i na to platila porez iako nije u njezinom vlasništvu.
I što bi sad ta žena trebala platiti i porez na zemljište koje nije njezino samo zato što državna administarcija nateže onu stvar i ništa ne radi?
I sad ćete vi toj ženi vjerovatno objasniti da je vrlo važno da u supermarketu ili kod frizera uzme račun?

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

@ Twixer ,

teoretski si u pravu .
Nažalost gramzljiva Kukuriku Vlada uzima preveliki porez i porez na porez…
Nikada kraja uzimanju poreza .
Cjelo gospodarstvo uništavaju prevelikim porezima i kamatama na neplačeni porez .
Zašto nema investicija ? Nikom se ne isplati u Hrvatskoj raditi , ni domaćim ni stranim investicijama .
Taj ubrani porez najviše koriste za apanažu onima koji nisu zaradili taj novac , pa iz toga proizlazi da vlada plaća mito onima koji za nju glasaju .
Prevelik je broj onih koji su na Državnim Jaslama .
Velika večina poduzetnika je poštena , ali toliki iznos raznih poreza (264 !) nemože zaraditi niti diler droge !

.

U Hrvatskoj se ne isplati raditi. Država koja teži tome da naplati porez a nije ju briga da li će se poslovni subjekt naplatiti je država koja ne zaslužuje ništa drugo osim sive ekonomije.

Imam caffe bar, zaposlena 2 radnika i ja sa neograničenim radnim vremenom, bez vikenda i praznika.Pokušavam zadovoljiti sve zakonske obaveze a sve viša sama sebi sličim na idiota.U promjeru od 2km oko mene rade 3 ugostiteljska objekta totalno na crno.Znači tip ode u samoposlugu kupi 2-3 gajbe pive par boca soka i uredno prodaje, neki još i hranu imaju, uredno stave oglase u kojima obavještavaju o održavanju raznih “događanja” kao što su turniri u kartama itd..A usput su u mirovini…Zašto država ne želi to riješiti????Zašto nismo svi pred zakonom barem približno isti????Koliko dugo ću ja još glumiti idiota?(prije nego stvarno poludim)…

@Morpheus

Bez obzira gdje novac ide Vlada ce prikupiti novaca koliko su naumili. E sada mogu ih uzeti od svih podjednako, a mogu ih uzeti i samo od onih koji rade posteno i placaju poreze. Izbor je tvoj.

Ako Linic ne sakupi dovoljno on ce ti jednostavno povecati porez na placu ili nekretninu ili dividendu. Sta god bude zgodno ili na redu u tom trenutku.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close