Ne daju autoceste, ali ne bi kupili dionice HAC-a

Naslovnica Forum Komentari članaka Ne daju autoceste, ali ne bi kupili dionice HAC-a

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Odlična analiza koja lijepo opisuja naše licimjerje i socijalistički mentalitet! Kao dopunu članku možemo navesti samo da je navedeni Mijat Stanić nedavno na radiju HRT prvi program izjavio da ne želi kupovati dionice autocesta i da se oštro protivi da njegov mirovinski fond kupuje iste. Naime on dobro zna da bi to donosilo samo gubitke. Zato više voli da su ceste “naše” pa ih svi otplaćujemo, a visoke plaće za nerad samo njihove, pa ih samo oni dobivaju!

Normalno da neće kupovati dionice kad dividende ne bi vidio za 15-20 godina …. ali bi kasnije bile itekako isplative
Trenutno ima jeftinog novca tako da refinaciranje kredita uz kamatu 1-2 % ne bi smija biti problem …. a to je onda održivo i dug bi se za 15-20 god. prepolovio …. tako da ovo s mirovincima i dionicama ima računicu
Buduće uprave se moraju birati isključivo na javnim natječajima … međunarodnim

DAJ PET !!!

.

Pa nismo mi iz bedakove hiže doma pa da (opet) kupujemo dionice tvrtki kojima vladajući uhljebljuju svoje partijske drugove.

Da su vladajući drugovi 2000. godine uveli vinjete tvrtka bi sama mogla vračati kredite.

Uvijek se pitam , jesu li drugovi dobili mazalicu za kupnju skoro milion ENC uređaja koje sada Milanović djeli vozačima na rampi prema Sisku ?

.

kalendar, 24.04.2015. u 15:38
…vladajući uhljebljuju svoje partijske drugove.

Vladajući drugovi iz kradeze-a su uhljebljivali na svim razinama do 2000, ali i u zadnja 2 mandata.
Pogotovo se uhljebljivalo krajem 90-ih kada su vidjeli da će izgubiti izbore i svejedno im nije pomoglo.

kalendar, 24.04.2015. u 15:38
Da su vladajući drugovi 2000. godine uveli vinjete tvrtka bi sama mogla vračati kredite.

Da je to tako bilo, vi bi pisali po forumima kako je to potez izdajničke vlasti i sasuli bi po njima drvlje i kamenje, kao što i u ovom mandatu na svaki potez ovih na vlasti pljujete po forumima. Hoćete li za 5 ili 10 godina pisati “…da su vladajući drugovi 2015. godine dali autoceste u koncesiju bilo bi više novaca za investicije jer ne bi morali vraćati velike kamate…”?

Što su vrli drugovi iz kradeze-a radili u zadnja 2 mandata u vezi rješavanja ovog (ali i svih ostalih) problema?
Možda su bili previše zauzeti lociranjem i transferiranjem naših generala? Ili možda pranjem novaca iz privatizacija kroz malverzacije sa bankama?

Ali možda je i bolje da kradeze nije rješavao autoceste jer bi i one završile kao INA.


@bragoc
[emo_palacg]

Mijat Stanić nažalost nije jedini sindikalist koji misli da dobro radi svoj posao ako plaši ljude kapitalom i općenito se ponaša kao baba narikača.
Sada bi se lijepo potpisnici referenduma trebali isprsiti i pokazati uplaćenim iznosima koliko im je stalo do “njihovih” autocesta.

Ja bi to prodao strancu za kunu,a ako ne ide, pustio bi da ode u stečaj ,pa neka banke s autocestama rade što hoće, ne vidim uopće razloga za dramu, drama je jedino uposlenicima.

@ kalendar, lijepo rečeno

@ kalendar,

nikad nisam branio lopine , lopine su lopine bez obzira iz koje stranke dolazile a ja nisam nikad bio ni u jednoj stranci ni partiji pa čak ni u sindikatu.
Najveći prigovor tvojem postu je da mjenjaš ime HDZ-u u kradeze.
To nitko odgojen nikad ne radi.
To je kao da tebe umjesto kalendar nazivaju kenjalo.
Ne mislim ih braniti zbog lopovluka ali je važno reči da u toj stranci ima navodno 200.000 članova , i da stranka nije pravomočno osuđena.
Naravno važan je i taming optužbi.
Osobno mislim da nitko nemože nadmašiti u lopovluku crvene drugove koji su osim lopovluka ljude i ubijali po EU a sada im i u Njemačkoj sude (objektivni Sud ?).

.

Prvao je pitanje zašto država prvo ne sanira HC (kao npr banke) npr otpustom uhljeba i onda ne ponudi dionice. To ju neće ništa koštati kao za banke (osim gubitka istog broja glasova). Evo ja ću odmah uzeti koliko god imam raspoložive gotovine uz taj jednostavan uvjet.
SDP priča bajke za malu djecu ne bi li se uvukao do usta biračima a u realnosti nema niti ideje niti pojma bilo što konkretno korisno učiniti.


Odlična analiza koja lijepo opisuja naše licimjerje i socijalistički mentalitet! Kao dopunu članku možemo navesti samo da je navedeni Mijat Stanić nedavno na radiju HRT prvi program izjavio da ne želi kupovati dionice autocesta i da se oštro protivi da njegov mirovinski fond kupuje iste. Naime on dobro zna da bi to donosilo samo gubitke. Zato više voli da su ceste "naše" pa ih svi otplaćujemo, a visoke plaće za nerad samo njihove, pa ih samo oni dobivaju!

Ja ne znam zašto uopće mediji daju prostora tom smradu. Da ga se nije tako gotivilo ne bi niti uspio skupiti potpise. Novinari bi šup.a dali za bilo kakvu priču.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close